14 Ocak 2020, 19:30
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
388
Mesajlar
0

8. Sınıf Türkçe Sayfa 112-113 Cevapları MEB Yayınları

2019 – 2020 | 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 3.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)
1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?

Cevap:Rapora göre güneş ve rüzgar enerjisi elde etmek,fosil yakıtlardan enerji etmek kadar ekonomik.Yenilenebilir enerjinin ekonomik olduğu ve son beş yılda bu alanda yapılan yatırımların etkili olduğu düşünülüyor.

2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri neden düşmüştür?

Cevap:Teknolojik gelişmeler sonucunda 

3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce neden önemlidir?

Cevap:Doğal enerjiden yararlanarak ekonomide masrafı önlüyor.

4. Yukarıdaki metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

Cevap: Yenilenebilir enerji kaynaklarının son zamandaki gelişmeleri.

Ana fikri yenilenebilir enerji kaynağının ekonomiye katkısı ve küresel ısınma


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

5.Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?

Cevap:Karşılaştırma

6. Aşağıdaki cümleleri anlam ilişkilerine göre değerlendiriniz. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)

Cevap:

• Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır.Amaç-Sonuç
• Kış aylarında aşılması zor olduğu için Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş. Neden-Sonuç
• Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak. Koşul-Sonuç

7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?

Cevap:B
A) Bel bağlamak B) Belini doğrultmak C) Belini bükmek D) Belini kırmak

8.Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

Cevap:C
A) Deniz Dünyası’nda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirilen deniz canlıları bulunur.
B) Akvaryumun en ilgi çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tüneldir.
C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur.
D) Akvaryum, pazartesi hariç her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?

Cevap:A
A) Serçeler, her zaman görebildiğimiz sevimli kuşlardır.
B) Kullanılmayan eşyalar çöpe atılacak.
C) Gençler, toplumsal değerlere sahip çıkmalıdır.
D) Eski değerler değişimlerden korunmalıdır.

10. “Çağın yeni hastalığı sosyal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap:D
A) çağın yeni hastalığı B) medya bağımlılığıdır
C) bağımlılığıdır D) sosyal medya bağımlılığıdır


Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Türkçe Sayfa 104-105-106-107-108-109 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 22 Aralık 2019 | 11:40:50
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Yenilenebilir enerji kaynakları yani güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi temiz ve doğaya zarar vermeyen kaynakların ileri zamanda daha da aktif olarak dünya üzerinde kullanılacağını rahatlıkla anlayabiliyoruz.

     
  • 14 Ocak 2020 | 19:30:54
    GİZLİ

    GİZLİ
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    BEN ÖDEVYAPMAYI VE DERS YAPMAYI ÇOK SEVERİM DERSLERDE 100 ALIRIM NOTLARIM ÇOK İYİ TAKDİR ALDIM

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.