auto
20 Ocak 2020, 19:12
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1261
Mesajlar
0

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 166-167-168-169 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 4. ÜNİTE: ZAMAN İÇİNDE BİLİM: 5. ÜNİTE:MESLEK EDİNDİREN KURUMLAR Etkinliği Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları Ekoyay Yayınclık

Size göre meslek sahiplerinde olması gereken ortak özellikler nelerdir?

Cevap:  Meslek sahipleri işini doğru yapmalıdır. Her zaman dürüst, çalışkan, azimli, üretken, topluma faydalı bir çalışan olmalıdır. Böylece her iş doğru ve düzgün yapılır ve bir sorun olmaz. Ülkemizde böyle kalkınmış olur.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 167 Cevapları Ekoyay Yayınclık

Günümüzde lonca teşkilatına benzer faaliyetler yürüten kurum ve kuruluşlar hangileridir?
Bu kurum ve kuruluşlar hangi faaliyetleri yürütmektedir?

Cevap: 

  1. Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası
  2. Türkiye Orman İşçileri Sendikası
  3. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçiler Sendikası
  4. Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileir Sendikası

Ve bunun gibi daha birçok sendika vardır.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Ekoyay Yayınclık

Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız ve sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
1. Ahilik kültürünün yaşatılması neden önemlidir?

Cevap: Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onların ahlaki yönden yetiştiren örgütlenmedir. Ahilik kültürünü canlı tutarak esnaf ahlakının gelişmesine ve toplum içinde dayanışmanın artmasını sağlayacaktır.

2. Osmanlılar zamanında terzilik yapan bir esnaf olsaydınız çırağınıza hangi tavsiyelerde bulunurdunuz? Neden?

Cevap: O zaman da esnaflık yapsaydım ilk olarak işini doğru ve temiz bir şekilde yapmasını söylerdim. Yalandan uzak, her zaman dürüst ve güvenilir olmasını söylerdim.

3. Günümüzde önemini kaybetmiş veya yok olmaya yüz tutmuş meslekler nelerdir? Bu mesleklerin ustalarına ulaşıp ya da araştırıp mesleklerinin özellikleri ile ilgili bilgiler alınız.

Cevap: Zerzevatçı, eskici, nayloncu, demirci, iplikçi, tuhafiye, çinicilik gibi meslekler yok olmaya yüz tutmuş mesleklerdir. Bunlar artık insanlara  daha ucuz ve kolay bir şekilde ulaştırılan ürünleri sağlamaktadır.

4. Günümüzde önemli hâle gelen meslekler nelerdir? Bu meslekleri yapanlar hangi eğitimden geçmişlerdir?

Cevap: Doktorluk, öğretmenlik, yazarlık, mühendislik ve birçok bunun gibi görev alma, içerik üretme, proje yapımı, danışmanlık gibi mesleklerdir.

5. Günümüzde meslek edindirmede öne çıkan meslek odaları ve birlikleri hangileridir? Bunların meslek etiği konusuna verdikleri önemi örneklerle açıklayınız.

Cevap: 

  • TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ (TEB)
  • BAROLAR BİRLİĞİ
  • TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ (TTB)
  • TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ (TMMOB)

6. Günümüzde meslek edindirmede öne çıkan okullar hangileridir? Bunların meslek eğitimine verdikleri önemi örneklerle açıklayınız.

Cevap:  

  • Meslek liseleri
  • Meslek Yüksek okulları
  • Üniversiteler gibi

7. İleride hangi mesleği yapmak istersiniz? Neden?

Cevap: Şehir ve Bölge planlama okumak isterdim. Çünkü düzenli bir kendi şehrimi oluşturmak istiyorum.

8. Yapmak istediğiniz mesleğin özellikleri nelerdir?

Cevap: İnsanlarla iyi olmak çünkü onlarında isteğini görüşlerini alarak hayal edilen bir şehir oluşturmak.

9. Meslek sahibi olma aşamasında nasıl bir eğitim sürecinden geçmeniz gerekmektedir?

Cevap: İlk olarak mesleğin ne olduğunu ve neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekir. İlk olarak herkesin dilindeki çıraklık eğitiminden başlarız. Daha sonra öğrendiğimiz bilgileri deneme yanılma yoluyla hayata geçirmeye çalışırız. Her yaptığımız işle daha da iyi olarak meslekte ustalaşırız. Çalıştıkça yeni bilgiler ederek bilgimizin üzerine bilgiler katarız.

10. Meslekte iyi olmak kadar iyi bir insan olmak neden önemlidir?

Cevap: İyi bir insan olmak o mesleği daha güzel ve doğru bir şekilde yapacağımızı gösterir.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Ekoyay Yayınclık

Aşağıda verilen kelimeleri kullanarak Ahiliği ya da Lonca Teşkilatını tanıtıcı bir yazı yazınız.

Cevap: Ahilik  Toplum Dayanışması

Ahilik toplumu iyi yerlere getiren bir kurumdur. İyi bir meslek sahibi olmak paylaşmaktan geçmektedir. Paylaşmak insan doğasında vardır. bir meslek toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için vardır. Mesleğin temeli de çıraklıktan başlamaktadır. İşte böyle kurumlar bizim ustalaşmamıza yardımcı olmaktadır. Bu gibi teşkilatlar gelenek ve göreneklerimizi unutmadan onlara özgü bir şekilde üretken olmaktadır.

Aşağıdaki kavram haritasında boş bırakılan yerleri doldurunuz.

Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Ekoyay Yayınclık

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 162-163-164-165 Cevapları Ekoyay Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2021, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.