7. Sınıf Matematik Sayfa 55-56 Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 217 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

2019 – 2020 | 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 1. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


7. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları MEB Yayınları

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

1) Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerinin sonuçlarını yazınız.

a) (+16) + (-2) = +14
b) -36 + (-14) = -50
c) (-27) + (+15) = -12
ç) (-20) + (-1) + (-4) = -25
d) 125- (-21) = 146
e) (-13) – 4 = -17
f) (416) – (-8) = -408
g) (-20) – (+61) = -81

2) Aşağıdaki çarpma ve bölme işlemlerinin sonuçlarını yazınız.

a) (-6) ● (-2) = +12
b) 3 ● (-4) = -12
c) (-7) ● (-5) ● 2 = +70
ç) (-20) ● (-1) ● (-4) = -80

d) 125 ✣ (-1) = -125
e) (32) ✣ 4 = -8
f) 0 ✣ (-1) = 0
g) (120) ✣ (-6) = -20

3) Aşağıdaki işlemlerde □ yerine gelmesi gereken tam sayıları yazınız

a) □ + (-15) = +30
–> □ = +40

b) 28 + □ = 0
–> □ = -28

c) □ + (-23) = +160
–> □ = +183

ç) (-2) + □ = -14
–> □ -12

d) □ – (-21) = 127
–> □ = 106

e) 42 – □ = +17
–> □ = +25

f) (-100) – □ = (-125)
–> □ = +25

g) □ -15 = 33
–> □ = +48

4) Üç basamaklı en büyük negatif tam sayı ; üç basamaklı,rakamları farklı en küçük negatif tam sayıdan kaç fazladır

Cevap : (-100) – (-987) = 99

5) En büyük negatif tam sayı ile iki basamaklı en küçük negatif tam sayının çarpımı kaçtır ?

Cevap : (-1) . (-99) = 99

6) Bir sayıdan -6 çıkarılıp bulunan sonuca -4 eklenirse işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisi olur.

Cevap : D) Sonuç, ilk sayıdan 1 fazladır.

7) Bir şehirde kış günü hava sıcaklığı 18.00 ‘de -2 derece olarak ölçülüyor. Hava sıcaklığı saatte 2 derece düşerse saat 24.00 ‘da kaç derece olur

Cevap : A) -14
Çözüm : 6. (-2) = -12 —> -12 – 2 = 14

8) Akın, şekildeki gibi puanlanmış hedef tahtasına 17 atış yapıyor. Negatif tam sayıların olduğu her bölgeye dörder ok, pozitif tam sayıların olduğu her bölgeye üçer ok isabet ettiriyor. Akın isabet ettirdiği her ok için o bölgedeki puanı aldığına göre toplam kaç puan kazanmıştır?
Cevap : B) 16

Çözüm : (-8) . 4 + (-3) . (4) + 1 . 3 + 7 . 3 +1 2 . 3
-32 -12 +3 + 21 + 36
-44 + 60
16

9) Aşağıda verilen görsele göre X + Y – Z işleminin sonucu kaçtır ?
Cevap : D) -30

Çözüm : X + Y – Z
(-24) + (-12) – (-6)
-36 + 6
-30

10) Çarpımları -60 olan dört tam sayıdan ikisi +2 ve -5 ‘tir. buna göre diğer iki sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir ?
Cevap : B) -2 ve -3

Çözüm : (+2) . (-5) = -10
(-10) . (-2) . (-3)
(10) . (+6)
-60

11) 79 . 99 ve 86 . 101 işlemlerini çarpma işleminin toplama veya çıkarma işlemi üzerinde dağılma özelliğinden yararlanarak yapınız.
Cevap :

79 . (100 – 1) = 79 . 100 -79 = 7821
86. (100 + 1) = 86 . 100 + 86 = 8686

12) Aşağıdaki üslü sayıların değerlerini yazınız
Cevap :

7. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları MEB Yayınları

13) Yandaki tabloda bazı kimyasal maddelerin donma noktaları verilmiştir. Bu maddelerin donma noktalarına göre küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap :

7. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları MEB Yayınlarıı

7. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları MEB Yayınlar

Anonim
Bu sorular sınavda çıksaydı keşke bu kadar kolay çıkmaz kesinlikle.Burada basit soruyorlar sonra sınavlarda çok fazla zorluyorlar.Ama çok merak ediyorum bakalım ne not alacağız bu sene sınavlardan
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin