7. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 37-38-39-40 Cevapları Tutku Yayıncılık

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 18700 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayıncılık ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 37  Cevapları Tutku Yayıncılık

1. ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını verilen noktalı alanlara yazınız.

1) Teknoloji ile uzay araştırmaları arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap : Uzay bilimini geliştirmek ve daha güncel bilgi sahibi olmak için teknolojinin her geçen zaman gelişmesi ve bilim adamlarına yeni imkanlar tanıması lazımdır.

2) Uzay kirliliğinin nedenleri nelerdir?
Cevap : Uzay kirliliğinin sebebi yine insanlardır. Uzaya gönderilen uydu atıkları uzayda kirlilik yapmaktadır.

3) Galaksi nedir? Örnekler veriniz.
Cevap : kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar topluluğuna verilen isimidr. Örnek olarak Samanyolu Galaksisini söyleyebiliriz.

4) Evren ve uzay kavramlarını açıklayınız.
Cevap : Aslında uzay v Evren hemen hemen aynı manaya gelmektedir. Uzay ve Evren uzayda ki sonsuzluğa verilen isimdir.

B. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

1) ( D ) Uzay, Dünya atmosferinin dışında gök cisimlerinin bulunduğu sonsuz boşluğa denir.
2) ( D )  Çeşitli araçlarla uzaya çıkılmasını sağlayan, uzayda yapılan araştırma sonuçlarını Dünya’ya ulaştıran teknolojilere uzay teknolojisi adı verilir.
3) ( D ) Ülkemiz uzaya TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A uydularını gözlem amaçlı göndermiştir.
4) ( D ) Görevi biten ya da parçalanan uzay araçları uzay kirliliğine neden olur.

5) ( Y ) Dünya’dan bakıldığında birbirine göre konumları değişmeyen yıldızlara galaksi denir.
6) ( D ) Işığın bir ayda aldığı yola ışık yılı adı verilir.
7) ( D ) Milyonlarca yıldız, bulutsu ve gaz bulutları ile gaz ve tozdan oluşmuş sisteme evren adı verilir.
8) ( D ) Samanyolu ve Andromeda eliptik galaksilere örnektir.


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Tutku Yayıncılık

C. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazınız

1) Bütün gök cisimlerini barındıran ve yerküre de dâhil olmak üzere meydana gelen sonsuz boşluğa ….EVREN… denir.

2) Atbaşı ve Kömür Çuvalı bulutsuları ..KARANLIK. bulutsu çeşidine örnektir.

3) Birbirlerine göre konumları her zaman aynı kalan yıldız topluluklarına ….TAKIMYILDIZI...adı verilir.

4) Uzayda belirli bölgelerde yoğunlaşmış olarak bulunan gaz atomları ve toz parçacıklarına…….BULUTSU………. adı verilir

5) Büyük kütleli yıldızların ölümünden sonra nötron yıldızları ve
……BEYAZ CÜCE … oluşur.

Ç. Aşağıdaki açıklamaların her birini, karşılarında verilen kavramlarla oklar yardımıyla eşleştiriniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Tutku Yayıncılı


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Tutku Yayıncılık

D. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) Günlük yaşamda kullanılan araçlardan hangisi uzay araştırmalarının teknolojiye olan katkılarından biri değildir?
Cevap : D

2) Meltem sınıfta yaptığı araştırmayı sunarken aşağıdaki anlatımı yapmaktadır:

“Teknolojinin gelişmesiyle uzaya birçok füze, uydu, roket ve daha pek çok uzay aracı gönderilmiştir. Bu araçlar görevlerini tamamladıklarında uzay boşluğunda başıboş dolanmaktadır. Dünya’nın
çevresinde dolanan tüm bu insan yapımı atıklar, gelecekte uzay araştırmalarının yapılmasına engel
olacak boyutlara ulaşabilir.”

Buna göre Meltem aşağıdaki konuların hangisini araştırmıştır?

Cevap : B

3) I. Aynalı
II. Mercekli
III. Radyo dalgalı
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri teleskop türlerine örnektir?

Cevap : A

4) Aşağıdakilerden hangisi rasathanelerin kurulma yerlerinin seçiminde dikkate alınan şartlar arasında yer almaz?

Cevap : B


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Tutku Yayıncılık

5) Ömer, öğretmenin sorduğu soruyu aşağıdaki gibi yanıtlamaktadır:

“Bilim insanları bunu anlamak için başlangıçtaki kütlelerine bakarlar. Eğer büyük kütleleri varsa nötron yıldızlarına ve kara deliklere dönüşürler. Kütleleri küçük ise beyaz cüce adı verilen yeni bir yapı oluştururlar.”

Buna göre öğretmenin sorusu aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Cevap : A

6) Aşağıda gök cisimleri ile ilgili bilgiler verilmiştir.

– Yıldızlar arasındaki uzaklık …….I…… adı verilen birimle ifade edilir.
– ………II….…… galaksiler; merkezinden çevreye doğru dağılan sarmal kolları olan galaksi çeşididir.

– Yüksek sıcaklıktaki yıldızlar …..…III……… renkte görünür.

Bu cümlelerdeki boşluklar aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanmalıdır?

Cevap : A

7) Aşağıdaki uydulardan hangisi uzaya haberleşme amacıyla gönderilmemiştir?

Cevap : C

8) Karadeniz Bölgesi’nin kırsal kesimlerindeki asayişi kontrol etmek isteyen asker, uydudan gelen görüntülere bakmaktadır. Buna göre askerin incelediği görüntüler aşağıdaki uyduların hangisinden gelmiş olabilir?

Cevap : D

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 30-31-32-33-34-35-36 Cevapları Tutku Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Incoming search terms:

  • 7 sinif fen bilimlerikitabi tutku yayinlari
  • fen ders kitabi tutku yayincilik cevap anahtari
  • 7 sınıf fen bilimleri 37 cevapları
  • 7 sınıf fen bilimleri tutku yayınları ders kitabı sayfa 36 37 38 39 40 cevapları
  • 7 sınıf fen bilimleri tutku yayınları sayfa 37
  • 7 sinif fen ders kitabi sayfa 36 37
  • 7 sınıf fen kitabı 40 sayfa
  • 7 sınif tuik yayinlari 36 37 38 39 40 fen
  • FEN 7 SAYFA 37 CEVAPLARI
  • fenbilimleri 7 sinif 36 cevabi tutku yayin
Anonim
Teknoloji gelişiyor ama bizim ülkemizde kendi üretitiğimiz teknolojik cihazlar çok az bence bunun üzerine gitmemiz gerekiyor öncelikle.Kendi ürünlerimizi kendimizin üretmesi gerekiyor.Cep telefonumuz bile yok doğru düzgün çalışan
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin