auto
9 Eylül 2019, 11:42
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1262
Mesajlar
0

6. Sınıf Türkçe Sayfa 17-18-19-20-21-22-23 Cevapları Ekoyay Yayınları

2019 – 2020 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı TARTIŞARAK… GERÇEĞE DOĞRU Metni Soru ve Cevapları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Çevrenin korunması ve çevre bilinci ile ilgili takip ettiğiniz TV ve radyo haberlerini paylaşınız.

Cevap : Bu konular için genelde belgeseller ve kamu spotlarını izliyorum.

2. İzlediğiniz kamu spotlarının amacı nedir? Açıklayınız.

Cevap : İzlediğim kamu spotlarının bir çoğu zararlı alışkanlıklardan bahseden uyarıcı reklamlardır.

3. Çevrenin korunması niçin önemlidir?

Cevap : Daha ferah ve daha sağlıklı bir ortam ve hayat için çevremizin temiz olması çok önemlidir. Bunun için herkes çevresini temiz tutmalıdır.

4. Çevre bilincine sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Cevap : Evet düşünüyorum. Çevremi asla kirletmem ve kirli gördüğüm yerleri her zaman temizlerim.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Ekoyay Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Ekoyay Yayınları

Olay Örgüsü : Öğretmenin doğada yaşanan sorunlar yüzünden sınıfa üzgün girmesi, öğrencilerin bu sorunu öğrendikten sonra bu konu hakkında tartışmaya başlamaları.

Kişiler : Öğretmen ve Öğrenciler.

Yer : Sınıf :

Zaman : Bugün 

Anlatıcı :

Bu etkinliği yaparken zorlandığınızı düşünüyor musunuz? Niçin? Aşağıya yazınız.

Cevap : Hayır hiç zorlanmadım.

Okuduğunuz metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.

Ana fikir : Konuşarak ve tartışarak her şeyi halledebiliriz.

Konu : sınıfta bulunan öğrencilerin konuları konuşarak halletmesi.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Ekoyay Yayınları

1. Metinde hangi sorun ele alınmıştır?
Cevap : Öğretmenin sıkıntılı hallerini.

2. Öğrencilerin bu sorunu ele alma yöntemi nedir?
Cevap : Ona soru sorarak ele almışlardır.

3. Sınıftaki öğrencilerden birisi siz olsaydınız metinde ele alınan sorunla ilgili neler söylemek isterdiniz?
Cevap : Öğretmeni o gün yormaz ve üzmezdim.

4. Metinde hangi ülkeler, hangi yönden karşılaştırılmıştır? Sizce bu karşılaştırma doğru mudur?
Cevap : Almanya ve Türkiye, yapı, sanayi ve çevre olarak karşılaştırılmıştır.

5. Metinde öğretmenin son söylediklerine katılıyor musunuz? Niçin?
Cevap : Evet katılıyorum.

6. Metin kahramanı sınıftaki bu tartışmadan nasıl bir sonuç çıkarmıştır? Siz nasıl bir sonuç çıkardınız?
Cevap : Bence öğretmenin son dedikleri çok doğru. Hem gelişip hemde uygar kalmamız lazım. Bunu içinde akıllı gelişmemiz gerekmektedir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları Ekoyay Yayınları

En sevdiğiniz hayvanla ilgili bilgiler toplayınız, görseller hazırlayınız.

Cevap : ( Bunu kendiniz yapınız. )

Ağustos böcekleri hakkında araştırma yapınız.

Cevap : Ağustos böcekleri genelde sıcak topraklarda yaşarlar. Ağustos böcekleri özellikle geceleri öterler. Ağustos böceklerinin ötmeleri karınlarında bulunan zarları titreştirmesiyle oluşur

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Sayfa 10-11-12-13-14-15-16 Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Forum Kitabı Benzer Konuları:

  • Türkçeodevihazirlikçalişmalar17 18 19 20 21
  • 09 Aralık 2019 | 23:21:10
    Anonim

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Çevre temizliği çok önemli okulda bize haftada bir gün okul bahçesini temizletiyorlar.Okula geç kalanlar ise hergün okul temizliğine kalıyor.O yüzden okula geç kalmamak lazım en azından bizim okulda böyle 😀

     
    Bağlantı
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2021, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.