19 Şubat 2020, 20:13
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
387
Mesajlar
0

6. Sınıf Türkçe Sayfa 106-107-108 Cevapları Ekoyay Yayınları

2019 – 2020 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 3. Tema: Çocuk Dünyası Tema Değerlendirme Etkinlik Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları Ekoyay Yayınları

A) 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şiirin ana duygusu nedir?

Cevap: çocukların oynaması gereken ortam

2. Şair kime, niçin seslenmektedir?

Cevap:Ailelere seslenmektedir.

3. “Ellerinde ufalansın toprak…” dizesinde ne anlatılmak istenmektedir?

Cevap: Çocukların ev yerine dışarıda toprakla kumla oynaması gerektiğinden bahsetmektedir.

4. Çocuklar neye benzetilmiştir?

Cevap:kuşa benzetmiştir.

5. Şiirde kafese benzetilen nedir? Niçin?

Cevap: Evin balkonu kafese benzetilmiştir.Çünkü çocuklar sadece orada oynamaktadırlar.

6. Şiirin başlığı ne olabilir? Yazınız.

Cevap: ÇOCUKLARIN KAFESİ


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Ekoyay Yayınları

B) Aşağıda numaralarla verilen kelimeleri harflerle verilen anlamlarla ve
şekillerle verilen cümlelerle (rakam-harf-şekil) eşleştiriniz. Noktalı yerlere
yazınız.

Cevap:6. Sınıf Türkçe Sayfa 106-107-108 Cevapları Ekoyay Yayınları

6. Sınıf Türkçe Sayfa 106-107-108 Cevapları Ekoyay Yayınları

C) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.

1. Tek bir kişiyi, varlığı ya da nesneyi karşılayan kelimelere —tekil— isim denir.
2. Varlıklara verilişine göre “sıra, kuş, insan” gibi kelimeler —cins— isimdir.
3. İsimler, varlıkların oluşuna göre —somut— ve soyut isimler olarak ikiye ayrılır.

4. İsimleri soru, sayı, gösterme ya da belirsizlik bakımından belirtilen kelimeler —belirtme— sıfatlarıdır.
5. “Kırık masayı tamir ettim.” cümlesindeki “kırık” kelimesi —sıfat— , “masa” ise isimdir.

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ev” sözcüğü “aile” anlamında kullanılmıştır?

Cevap:A
A) Bu devirde evine bağlı insan bulmak zorlaştı.
B) O evde insanın içini ürperten bir şey vardı.
C) Bazen evdeki hesap çarşıya uymaz.
D) Eve yaklaştıkça heyecanı daha da arttı.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Ekoyay Yayınları

2. I. www.tdk.gov.tr
II. www. tdk.com.tr
III. www.tdk.biz
IV. www.gazi.edu.tr

Yukarıdaki medya kaynaklarından hangileri diğerlerinden daha güvenilirdir?

Cevap:B
A) I – II B) I – IV C ) II – III D) II – IV

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kırmızı” sözcüğü sıfat olarak kullanılmamıştır?

Cevap:C
A) Ağacın en kırmızı elmasını koparıp eteğiyle sildi.
B) Yine kırmızı atkını takmışsın, hayırdır inşallah!
C) Kırmızıyı görünce gene dayanamadın değil mi?
D) “Kırmızı Başlıklı Kız” masalını biliyor musun?

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ama” kelimesi “karşıtlık” ilgisi kurmuştur?

Cevap:D
A) Seninle gelirim ama dondurma alırsan.
B) Dondurma alırım ama erken geleceksin.
C ) Erken gelirim ama beni bekletmeyeceksin.
D) Erkenden kalktım ama otobüsü kaçırdım.

5. Yaz akşamları da saklambaca dadanırdık. Daha gündüzden bilirdik saklambaç olduğunu. Ya babam geç kalırsa diye zor ederdim akşamı. Çabucak yerdim gecikmemek için. Saklambaca gideceğimi herkese duyurmuş olurdum böylece.
Yukarıdaki parça hangi metin türünden alınmıştır?

Cevap:C
A) hikâye B) fabl C ) anı D) masal

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi bir karpuzun durumunu belirtmek için kullanılmaz?

Cevap:A
A) iki B) ham C) ezik D) çürük

7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi cins, soyut ve çoğul isimdir?

Cevap:D
A) cücelere B) kalemleri C) umutsuzluğum D) sevgilerle


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Sayfa 101-102-103-104 Cevapları Ekoyay Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 08 Aralık 2019 | 19:57:41
    Yusuf

    Yusuf
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Bence efsane oluyomuş ooo metini okuyana kadar 2 saat gidicekti urdan cevab yaz bitsin bence helal tüm odevleri burdan yapiyorum

     
  • 19 Aralık 2019 | 19:14:37
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    örnekleriniz için çok teşekürler ederim ve örnekleriniz olmasaydınız ben bu ödevimi yapamazdım ve eksi alırdım ama artı aldım teşekür ederim

     
  • 19 Aralık 2019 | 19:35:01
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Cok guzel ve yardim ediyor kontrol ederken odevimizi bundan yararlanabiliriz

     
  • 25 Aralık 2019 | 19:18:49
    emre

    emre
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Ödevlerimi burdan yapıyorum çok iyi hepsi doğru olarak artı alıyorum.Ve hocada beni tebrik ediyor

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.