auto
16 Ocak 2020, 21:19
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1261
Mesajlar
0

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104-105 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları  3.TEMA:Tema Sonu Değerlendirme

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları MEB Yayınları

1-7. soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Okuduğunuz metinde “çıkarılabilir ortam” olarak tanımlanan araçların ortak özelliği nedir? Yazarak açıklayınız.

Cevap: Hepsi takıp çıkarılır. Birden fazla bilgisayarda kullanılabilir.

2. Çıkarılabilir ortamlar, bilgisayarlarda hangi nedenle ve amaçla kullanılmaktadır? Aşağıya
yazınız.

Cevap: Oyun oynamak, müzik dinlemek amacıyla kullanılmaktadır.

3. Çıkarılabilir ortamlarda satın alınan ürünlerin dezavantajları nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.

Cevap:

  • Yol parası harcamak
  • Vakit kaybı
  • ürünleri saklamak için odada yer açmak
  • yüksek fiyata almak

4. Dijital içeriklerin günümüzdeki kullanım biçimi hakkında bilgi veriniz.

Cevap: Kullanımı kolay ve zaman kaybını önlemektedir. Kolaya bir şekilde film izleyebilir, müzik dinleyebilir ve oyun oynayabiliriz. Fiziksel olarak ulaşamadığımız dijital içeriklere ulaşma imkanı sağlar.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları MEB Yayınları

5. Dijital içeriklerin internet ortamındaki paylaşımı ne tür sorunlara yol açabilir? Düşüncelerinizi
yazınız.

Cevap: İnternet ortamında paylaşılan bazı içerikler dolandırıcıların bizim özel bilgilerimize ulaşmasını sağlayabilir veya siteden kaynaklı bilgisayara virüs girip çökertebilir.

6. Bu metnin anlam bütünlüğünden yola çıkarak metnin sonuna, en az beş cümlelik bir paragraf
da siz ekleyiniz.

Cevap: İnternet ortamında her siteye güvenmemiz gerekir. Girdiğimiz siteyi önceden bilip güvenilir bir site ise kullanmalıyız. Böylelikle daha güvende ve rahat bir şekilde işlerimizi halledebiliriz.

7. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yazınız.

Cevap: ”Teknoloji uzağı bize yakın eder bilinçli bir şekilde kullanırsak”

8. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili verilen yargılardan metne göre doğru olanların
başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) Teknoloji, hayatımıza faydadan çok zarar getirmektedir.
(D) Teknolojik gelişmeler, doğayı olumsuz etkileyebilmektedir.
(D) Doğanın korunması için bilinçlenme gerekmektedir.
(D) Teknolojiyi geliştirirken bir yandan da doğaya karşı duyarlılık geliştirilmelidir.

9. Aşağıdakilerin hangisinde adın yerini tutan bir sözcük kullanılmamıştır?

Cevap: A

A) Bilgisayar kullanımı hızla artmaktadır.
B) Teknoloji bizi bazen olumsuz etkiler.
C) Kimileri uzayda hayat olduğunu düşünüyor.
D) Diğer gezegenleri ve bunların uydularını inceledim.

10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı bir zamirle sağlanmıştır?

Cevap: D

A) Bana nasıl bir hediye aldın?
B) Siz buraya gelecek misiniz?
C) Dün neden okula gelmedin?
D) Kahvaltıda ne yemiş?

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96-97-98-99-100-101 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Forum Kitabı Benzer Konuları:

  • türkçe 6 sınıf ders kitabı104 105 cevapları
  • 6 sinif turkce sayfa105
Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2021, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.