15 Ocak 2020, 11:01
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
832
Mesajlar
0

6. Sınıf Matematik Sayfa 74-75-76 Cevapları Öğün Yayıncılık

2019 – 2020 | 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları  1. Ünite Değerlendirme Testi  Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 74  Cevapları Öğün Yayınları

1- Aşağıdaki üslü ifadelerden hangisinin değeri yanlış verilmiştir?
A) 8² = 64
B) 12³ = 36 // 12 . 12 . 12 = 1728
C) 3⁴ = 81
D) 28¹ = 28

2- 5△ = 125 eşitliğinde verilen üslü ifadenin kuvveti aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
Çözüm : 5 . 5 . 5 = 125

3- 100 ÷ 5 + 28 • 2 + 14 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 100 B) 90 C) 80 D) 70
Çözüm : 100 ÷ 5 + 28 • 2 + 14
20 + 56 + 14
> 90 <

4- (3 • 42 + 4) ÷ 26 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 5
Çözüm : (3 • 42 + 4) ÷ 26
(126 + 4) ÷ 26
130 ÷ 26
> 5 <

5- Aşağıda çözümü verilen işlemin ilk olarak hangi adımında yanlış yapılmıştır?

24 + 3 x 4 – 9 ÷ 3 = 24 + 12 – 9 ÷ 3 …… 1. adım
24 + 3 x 4 – 9 ÷ 3 = 36 – 9 ÷ 3 ………….. 2. adım
24 + 3 x 4 – 9 ÷ 3 = 27 – 3 ……………….. 3. adım
24 + 3 x 4 – 9 ÷ 3 = 9 ………………………. 4. adım

A) 1. adım B) 2. adım C) 3. adım D) 4. adım
Çözüm : I = 13
r = -5
I + r = 8 + (-5) = 3

7- Serap Hanım, misafirleri için bir tepsi kurabiye yaptı. Misafirler gelmeden oğlu kurabiyelerden birkaçını yedi. Yandaki resme göre misafirlere kalan kurabiye sayısını aşağıdaki işlemlerden hangisi verir?

A) 4 . (5 + 1)
B) 4 . (5 – 1)
C) 5 . (4 + 1)
D) 5 . (4 – 1)

8- Beş kardeşin şimdiki yaşları toplamı 38’dir. Kaç yıl sonra yaşları toplamı 53 olur?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Çözüm : Kardeş sayısı 5 olduğuna göre 1 yıl içerisinde yaşları toplamı 5 . 1 = 5 yaş artmaktadır.
53 – 38 = 15 olur.15 / 5 = 3 olur.
demek ki 3 yıl sonra yaşları toplamı 15 artacak ve 53 e ulaşmış olacak.

9- Saatte 75 km yol alan bir otobüsün 8 saatte gittiği yolu, saatte 120 km yol alan bir otomobil kaç saatte gider?

A) 3 B) 4 C) 5 D) 6
Çözüm : Saatte 75 km yol alan bir otobüsün 8 saatte,
75 . 8 = 600 km yol gitmiş olur.
Saatte 120 km yol alan bir otomobil de 600 km lik yolu
600/120 = 5 saatte gitmiş olur.

10- Arda, 2 defter ve 4 kalem için kırtasiyeciye 26 TL ödedi. Bir defterin fiyatı 7 TL ise bir kalemin fiyatıkaç TL’dir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Çözüm : Bir defterin fiyatı 7 TL ise 2 defterin fiyatı 2.7=14 tl olur.
26 – 14 = 12 TL kalır.
4 kalemin fiyatı 12 TL olur bu durumda
1 kalemin fiyatı ise 12 / 4 = 3 TL olur.

11- 38✩2 dört basamaklı doğal sayısı 6 ile kalansız bölünebildiğine göre ✩ yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelemez?
A) 2 B) 3 C) 5 D) 8

Çözüm : Bir sayı hem 2 hem de 3 ile kalansız bölünebiliyorsa bu sayı 6 ile kalansız bölünebilir.
Yani rakamları toplamı 3’ün katı olan çift sayılar 6’ya tam bölünebilir.

Bir doğal sayının basamaklarındaki rakamların sayı değerleri toplamı 3 ile kalansız (tam) bölünüyorsa bu sayı 3 ile kalansız (tam) bölünebilir.

Bu kurala göre rakamların toplamı 3’ün katı olması gerekiyor
3 + 8 + 2 = 13
2, 5 ve 8 gelebilir 3 gelemez

12- 2389 dört basamaklı doğal sayısının 5 ile bölümünden kalan ☐ ve 10 ile bölümünden kalan △ ise ☐ + △ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 9 B) 11 C) 12 D) 13

6. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 74  Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 74  Cevapları Öğün Yayınlarıı

19- Aşağıdakilerden hangisi 20 ve 25’in ortak katıdır?
A) 150 B) 180 C) 250 D) 300

20- A = {3, a,b,1, 2 } , B = {a, 2, 3} kümeleri veriliyor. A ◠ B kümesinin kaç elemanı vardır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

21- Aşağıdaki topluluklardan hangisi küme oluşturmaz?

A) Bazı sayma sayıları
B) Yılın ayları
C) Sıfırdan küçük doğal sayılar
D) Alfabemizin ünlü harfleri

22- Aşağıdaki kümelerden hangisinin 4 elemanı vardır?

A) A = {1, 2, {3, 4 }}
B) B = {1, 2, 5, 6, 7}
C) C = {1, 2, 3} {4}}
D) D = {{1}{2, 3} 4}


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Sayfa 82-83 Cevapları Öğün Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 19 Aralık 2019 | 14:55:40
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Çarpanlara ayırma konusunun çok özel ve zor soruları oluyor.Aslında hayatın her alanında bu konuyu etkin bir şekilde kullanıyoruz.O yüzden çok iyi öğrenmemiz gereken konuların arasında geliyor

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.