29 Ekim 2019, 13:48
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
833
Mesajlar
0

6. Sınıf Matematik Sayfa 61 Cevapları Öğün Yayıncılık

2019 – 2020 | 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları 1.2.5. İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katlar  Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Öğün Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1) 75 sayısını bölen kaç tane doğal sayı vardır?
Cevap : 75 sayısını bölen 6 tane doğal sayı vardır. Bunlar ; 1 – 3 – 5 – 15 – 25 – 75

2) Aşağıdaki sayıların ortak bölenlerini bulunuz.
Cevap :

a) 15, 45 ==> 3 – 5 ve 15
b) 24, 72 ==> 2 – 3 – 4 – 6 – 8 – 12 ve 18
c) 49, 21 ===> 3 ve 7
ç) 9, 99 ===> 3 ve 9
d) 16, 96 ===> 2-4-8 ve 16
e) 45, 55 ===> 5

3) 8 ve 12 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.
Cevap : iki basamaklı ortak katları 24 – 48 ve 96 sayılarıdır.

4) 48 ile 72 sayılarının ortak bölenlerini yazınız.
Cevap : 1 – 2 – 3 – 4 – 6 – 8 – 12 ve 24 sayıları ortak bölendir.

5) 90 ile 120 sayılarını aynı anda bölen en büyük sayı kaçtır?
Cevap : 30 ‘dur.

6) Bir kasadaki elmaların sayısı 45 ile 65 arasındadır. Kasadaki elmalar altışarlı ve dokuzarlı olarak gruplara ayrılabilmektedir. Kasada kaç elma vardır?
Cevap : 54 tane elma vardır.

Aşağıdaki sayıların 200’den küçük ortak katlarını bulunuz.
a) 12, 36 ===> 36 – 72 – 108 – 144 – 180
b) 24, 36 ===> 72 – 144
c) 12, 15 ===> 60 – 120 -1 80

8) 6 ve 15 sayılarına bölünebilen iki basamaklı kaç tane sayı vardır?
Cevap : 30-60 ve 90 olmak üzere 3 tane sayı vardır.

9) Esra Hanım, kilerindeki 12 kg buğday ve 15 kg pirinci eşit hacimli saklama kaplarına hiç artmayacak şekilde koymak istiyor. Bunun için Esra Hanım kaç kg’lık saklama kapları almalıdır?
Cevap : Esra hanımın bunun için 3 KG’lik saklama kaplarını kullanması gerekmektedir.

Bir turizm şirketi 10 günde bir yurt içine, 15 günde bir yurt dışına seyahat düzenliyor. Şirket ilk olarak kaç gün sonra hem yurt içine hem de yurt dışına seyahat düzenler?
Cevap :

10 15 | 2
5 15 | 3
5 5 | 5
1 1

EKOK ( 10,15) } 2.3.5 —-> 30 GÜN SONRA

Aslı Hemşire 5 günde, Emine Hemşire 4 günde bir nöbet tutmaktadır. Aslı ve Emine Hemşire 40 gün içinde kaç kez birlikte nöbet tutarlar?
Cevap :
Aslı Hemşire : 5-10-15-(20)-25-30-35-(40)
Emine Hemşire : 4-8-12-16-(20)-24-28-32-36-(40)

ORTAK GÜNLER 20. VE 40. GÜNLERDİR. BU GÜNLERDE BERABER NÖBET TUTACAKLARDIR.


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Sayfa 54-55-56 Cevapları Öğün Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 21 Ekim 2019 | 20:40:15
    pinar

    pinar
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    çok teşekkür ederim Allah razı olsun iyi ki varsınız

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.