auto
26 Mayıs 2019, 19:30
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1262
Mesajlar
0

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları 4.Bölüm Solunum Sistemi Konu Değerlendirme

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Sevgi Yayınları 

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların önüne “D” yanlış olanların önüne ise “Y” yazınız. Yanlış olduğuna karar verdiğiniz ifadelerin doğrusunu altlarındaki yerlere yazınız.

Cevap :

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Vücudumuzun oksijeni havadan alması ve zararlı olan karbondioksidi havaya vermesine ne ad verilir?
Cevap : Solunum denir.

2. Solunum sistemimizde, havayı dış ortamdan alan organımız hangisidir?
Cevap : Burun denir

3. Soluk borusunun akciğere giren yapıları hangisidir?
Cevap : Bronş denir.

4. Burundan geçen hava yutaktan sonra hangi yapıya gelir?
Cevap : Gırtlak denir.

5. Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar?
Cevap : Akciğer denir.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Sevgi Yayınları 

Aşağıdaki testlerin cevap anahtarı şöyledir ;

1- C
2- B
3- C
4- A
5- C


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Sevgi Yayınları 

Vücudumuz için gerekli olan oksijenin havadan alınıp alveollere ulaşması ve alveoller- deki karbondioksidin de dış ortama verilmesini sağlayan sistem sırasıyla hangi organdan oluşur? Yazınız.

Cevap : Bu işlem sırasıyla Burun, gırtlak, soluk borusu ve ak ciğerlerimiz tarafından gerçekleşir sırasıyla.
Vücudumuzdaki bir sisteme ait yapı ve organları anlatmak için hazırlanan bu modelle ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
a. Model hangi sisteme benzetilmiştir?
Cevap : Bu model Solunum sistemine benzetilmiştir.
b. Boru ve balonlar hangi organlara benzetilmiştir?

Cevap : Balonlar ak ciğerlere boru ise soluk borumuza benzetilmiştir.

Kıkırdak halkaların üst üste dizilmesiyle oluşur.
• Havanın akciğerlere iletilmesini sağlar.
• İçerisinde toz ve mikropları tutmayı sağlayan yapışkan sıvı bulunur.
Yukarıda özelliği verilen organ hangi sisteme aittir?

Cevap : Soluk borusuna aittir. Soluk borusu solunum sistemine aittir.

a. Yukarıdaki resimde gerçekleşen olaya ne ad verilir?

Cevap : Solunumdur.

b. Bu olay sırasında gerçekleşen durumları yazınız.

Cevap : 

 

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 69-70-71-72 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Forum Kitabı Benzer Konuları:

  • 6 sınıf fen bilimleri sayfa 72 73 cevapları 2020
  • 03 Eylül 2019 | 23:32:24
    hasan

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Boşlukların birazını dolduramadım ve yanlış yapmışım. Bu site çok güzel her şeyin cevabı var ve çok yardımcı oluyor derslerimde.

     
    Bağlantı
  • 04 Ocak 2021 | 15:34:20
    Anonim

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Fen dersi için bana yardımı dokunan bütün öğretmenlere teşekkür ederim cevaplarınız çok güzel

     
    Bağlantı
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2021, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.