6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 267-268 Cevapları Sevgi Yayınları

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 22 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 267-268 Cevapları Sevgi Yayınları Ünite Değerlendirme 7

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Sevgi Yayınları 

1. Emine ve Burak, kurdukları devreyi kontrol etmeden test uçları arasına katı maddelerden birini bağlayıp anahtarı kapattıklarında ampulün ışık vermediğini gözlemliyorlar.
Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi veya hangileri olabilir?
I. Test uçlarına bağlanan madde yalıtkan bir maddedir.
II. Devre elemanları yanlış bağlanmıştır.
III. Güç kaynağı olan pil bitmiştir.
IV. Devre anahtarı açıktır.

A. I ve III
B. I. II ve III
C. II, III ve IV
D. I, II ve IV

Cevap B Şıkkıdır.

2.Mert şekildeki basit elektrik devresinde A ve B noktaları arasına aynı maddeden yapılmış, aşağıda özellikleri verilen iletken tellerden hangisini bağlarsa ampul en parlak ışığı verir?

Cevap D Şıkkıdır.

3. Serdar ve Seda, kurdukları devreyi kontrol edip ampulün ışık verdiğini gördükten sonra test uçlarını içinde sıvı madde olan beherglasa daldırdıklarında ampulün ışık vermediğini gözlemliyorlar.
Buna göre Serdar ve Seda’nın test ettikleri sıvı madde aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A. Limonlu su
B. Şekerli su
C. Çamurlu su
D. Tuzlu su

Cevap B Şıkkıdır.

4. Aşağıdaki fotoğraflarda verilen maddelerden hangisi iyi bir elektrik iletkenidir?

Cevap C Şıkkıdır.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Sevgi Yayınları 

5.Aşağıdaki bakır tellerden hangisinin elektriksel direnci en küçüktür?
A. Kısa ve ince B. Kısa ve kalın C. Uzun ve ince D. Uzun ve kalın

Cevap B Şıkkıdır.

6. Aşağıda verilen, kalınlıkları ve cinsleri aynı tellerin elektriksel dirençleri küçükten büyüğe doğru nasıl sıralanmalıdır?

A. I-II-III-IV  B. IV-III-II-I
C. III-II-I-IV  D. IV-I-II-III

Cevap D Şıkkıdır.

7. Aşağıdaki elektrik devresinin A – B uçları arasına bağlanacak bir iletken telin hangi özelliği değiştirilirse ampulün parlaklığı artar?

A. İletkenin uzunluğu artırılırsa
B. İletkenin kesit alanı azaltılırsa
C. Direnci yüksek tel kullanılırsa
D. İletkenin uzunluğu azaltılırsa

Cevap D Şıkkıdır.

8. Bir iletkenin direnci ile aşağıdakilerden hangisinin arasında bir ilişki yoktur?
A. İletkenin kesit alanı
B. İletkenin türü
C. İletkenden geçen enerji miktarı
D. İletkenin uzunluğu

Cevap C Şıkkıdır.

9. I. İletkenin dik kesit alanı arttıkça direnç azalır.
II. İletkenin cinsi direncini etkilemez.
III. İletkenin boyu arttıkça direnç artar.
Bir iletkenin direncini etkileyen faktörler ile ilgili yukarıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve III
D. II ve III

Cevap C Şıkkıdır.

10. Elif ve Mehmet, kurdukları devreyi kontrol edip ampulün ışık verdiğini gördükten sonra test uçları arasına katı bir madde bağladıklarında devredeki ampulün ışık vermediğini gözlemliyorlar. Buna göre Elif ve Mehmet’in deney sırasında test ettikleri katı madde aşağıdakilerden hangisi olabilir ?

A. Cam tabak
B. Alüminyum folyo
C. Metal kaşık
D. Bakır tel

Cevap A Şıkkıdır.


 

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 265-266 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ferhat
Yapılmış olan bu devrelerde elektriğin nasıl bir yol izlemiş olduğunu öğrendik. Bence elektrik hayatımızın en önemli buluşlarından birisidir.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin