5 Mayıs 2020, 14:38
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
388
Mesajlar
0

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 267-268 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı  Cevapları Sevgi Yayınları 7. ÜNİTE ELEKTRİĞİN İLETİMİ: Ünite Değerlendirme 7

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 267 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Emine ve Burak, kurdukları devreyi kontrol etmeden test uçları arasına katı
maddelerden birini bağlayıp anahtarı kapattıklarında ampulün ışık vermediğini
gözlemliyorlar.

Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi veya hangileri olabilir?

Cevap: B

A. I ve III
B. I. II ve III
C. II, III ve IV
D. I, II ve IV

2. Mert şekildeki basit elektrik devresinde A ve B noktaları arasına aynı maddeden
yapılmış, aşağıda özellikleri verilen iletken tellerden hangisini bağlarsa ampul en parlak ışığı verir?

Cevap: D

3. Serdar ve Seda, kurdukları devreyi kontrol edip ampulün ışık verdiğini gördükten
sonra test uçlarını içinde sıvı madde olan beherglasa daldırdıklarında ampulün ışık vermediğini gözlemliyorlar.
Buna göre Serdar ve Seda’nın test ettikleri sıvı madde aşağıdakilerden hangisi
olabilir?

Cevap: B

A. Limonlu su
B. Şekerli su
C. Çamurlu su
D. Tuzlu su

4. Aşağıdaki fotoğraflarda verilen maddelerden hangisi iyi bir elektrik iletkenidir?

Cevap: C


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 268 Cevapları Sevgi Yayınları

5. Aşağıdakibakır tellerden hangisinin elektriksel direnci en küçüktür?

Cevap: B

A. Kısave ince B. Kısa ve kalın
C. Uzun ve ince D. Uzun ve kalın

6. Aşağıda verilen, kalınlıkları ve cinsleri aynı tellerin elektriksel dirençleri küçükten
büyüğe doğru nasıl sıralanmalıdır?

Cevap: D

A. I-II-III-IV B. IV-III-II-I
C. III-II-I-IV D. IV-I-II-III

7. Aşağıdaki elektrik devresinin A – B uçları arasına bağlanacak bir iletken telin hangi özelliği değiştirilirse ampulün parlaklığı artar?

Cevap: D

A. İletkenin uzunluğu artırılırsa
B. İletkenin kesit alanı azaltılırsa
C. Direnci yüksek tel kullanılırsa
D. İletkenin uzunluğu azaltılırsa

8. Bir iletkenin direnci ile aşağıdakilerden hangisinin arasında bir ilişki yoktur?

Cevap: C

A. İletkenin kesit alanı
B. İletkenin türü
C. İletkenden geçen enerji miktarı
D. İletkenin uzunluğu

9. I. İletkenin dik kesit alanı arttıkça direnç azalır.
II. İletkenin cinsi direncini etkilemez.
III. İletkenin boyu arttıkça direnç artar.
Bir iletkenin direncini etkileyen faktörler ile ilgili yukarıdaki yargılardan hangisi
doğrudur?

Cevap: C

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve III
D. II ve III

10.Elif ve Mehmet, kurdukları devreyi kontrol edip ampulün ışık verdiğini gördükten
sonra test uçları arasına katı bir madde bağladıklarında devredeki ampulün ışık vermediğini gözlemliyorlar.
Buna göre Elif ve Mehmet’in deney sırasında test ettikleri katı madde aşağıdakilerden
hangisi olabilir?

Cevap: A

A. Cam tabak
B. Alüminyum folyo
C. Metal kaşık
D. Bakır tel

 

 

 

 


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 265-266 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.