3 Haziran 2020, 12:19
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
386
Mesajlar
0

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 243-244 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı  Cevapları Sevgi Yayınları 6.Ünite  Değerlendirme 6

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Şeker hastası olan Edanur, dışarıdan sürekli …………………. hormonu almaktadır.
Bu cümlede boş bırakılan yere yazılması gereken hormon aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

A. insülin B. tiroksin
C. glukagon D. adrenalin

2. Aşağıdaki yapılardan hangisi gözde bulunur?

Cevap: A

A. Sert tabaka B. Salyangoz
C. Oval pencere D. Tat tomurcukları

3. Aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

Cevap: D

A. Görevini yapamayan organın yerine sağlamını nakletmeye organ nakli denir.
B. Organ bağışı toplumsal dayanışmayı artırır.
C. 18 yaşından büyük sağlıklı kişiler organlarının nakledilmesine izin verebilir.
D. Böbrek nakli, sadece beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılır.

4. Aşağıdakilerden hangisi iç salgı bezi değildir?

Cevap: C

A. Hipofiz             B. Pankreas
C. Kalın bağırsak D. Tiroit

5. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik döneminin sağlıklı geçmesi için yapılması gerekenlerden değildir?

Cevap: B

A. Vücut temizliğine önem vermek
B. Çevredekilerle fazla yakınlaşmamak
C. Spor, müzik, resim vb. sosyal etkinliklere katılmak
D. Alkol, sigara, uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak durmak

6. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik döneminde vücutta görülen değişikliklerden
değildir?

Cevap: C

A. Kızlarda göğüslerin belirginleşmeye başlaması
B. Erkeklerde bıyık ve sakal çıkması
C. Azı dişlerinin tamamlanması
D. Erkeklerde sesin kalınlaşması


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları Sevgi Yayınları

7. I. Eğri, çarpık oturuş ve duruşlarda bulunmak
II. Oyunlarda kazaya neden olabilecek davranışlardan kaçınmak
III. Düzenli olarak yaş grubuna uygun spor yapmak
IV. Öğünlerde yeterince D vitamini, kalsiyum ve fosfor minerallerince zengin besinler
tüketmek
Yukarıdaki ifadelerden hangileri destek ve hareket sistemimizin sağlığını korumak
için yapmamız gereken davranışlardır?

Cevap: C

A. Yalnız IV
B. II ve III
C. II, III ve IV
D. I, II, III ve IV

8. Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sistemimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyen
etmenlerdendir?

Cevap: B

A. Düzenli, aşırı yorucu olmayan spor yapmak
B. Daha çok yağlı ve karbonhidratça zengin gıdalarla beslenmek
C. İçki, sigara ve diğer zararlı maddelerden uzak durmak
D. Havası kirli ortamlardan uzak durmak

9. I. Yemeklerden sonra dişlerimizi fırçalamak
II. Dengeli ve düzenli beslenmek
III. İçecekleri çok soğuk olarak tüketmek
IV. Çiğ tüketilen sebze ve meyvelerin temizliğine özen göstermek
Yukarıdakilerden hangileri sindirim sistemimizin sağlığını korumak için yapmamız
gereken davran ışlardır?

Cevap:C

A. I ve II B. I, II ve III
C. I, II ve IV D. I, II, III ve IV

10. Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarındaki kusurların giderilmesinde yararlanılan teknolojik ürünlerden değildir?

Cevap: B

 


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 241-242 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.