6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24-25 Cevapları Sevgi Yayınları

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 2917 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24-25 Cevapları Sevgi Yayınları Konu Değerlendirme Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Sevgi Yayınları 

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) harfi yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğru biçimlerini altlarındaki yerlere yazınız.

Cevap:

(..D..) 1. Dünya’nın tek doğal uydusu Ay’dır.
(..D..) 2. Uranüs iç gezegenlerden biridir.
(..D..) 3. Meteorların yeryüzüne ulaşabilenlerine gök taşı denir.
(..D..) 4. Jüpiter’den sonra en büyük ikinci gezegen Satürn’dür.
(…Y…) 5. Neptün, Güneş sistemindeki en küçük gezegendir.

B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.

dış / iç , üçüncü / dördüncü,  Jüpiter / Satürn , yakın / uzak,  meteor / asteroit
1. ………………..Jüpiter…………………..Güneş sistemindeki en büyük gezegendir.
2. Dünya atmosferine giren gök cismine ……meteor ……..denir.
3. Dünya, Güneş sisteminde Güneş’e uzaklık bakımından ……………...5..…………..sıradaki gezegendir.
4. Venüs ………………...İÇ…………………gezegenlerden biridir.
5. Güneş’e en…………..EN YAKIN..……………………..gezegen Merkür’dür.

C. Aşağıdaki soruları bir kelime ile cevaplayınız.

1. Güneş sisteminde ilk dört gezegene ne ad verilir?
Cevap : Mars, dünya, merkür,venüs

2. Bazı gezegenlerin yörüngelerinde dolanan, farklı sayı ve büyüklüklerde olan gök cisimlerine ne ad verilir?
Cevap : Bunlara uydu denir. Uydular gezegenlerden küçük olan, gezegen ve aralarında bir çekim gücü oluşturan gök cisimleridir.

3. Güneş’e en yakın ve en küçük gezegen hangisidir?
Cevap : Güneş’e en yakın ve en küçük gezegen Merkür’dür

4. Dünya atmosferine girerek yeryüzüne ulaşabilen meteorlara ne ad verilir?
Cevap : Dünya atmosferine girerek yer yüzüne ulaşan meteorlara verilen isim gök taşıdır.

5. Güneş sisteminden arta kalan, metal ve kaya yüzeyli gök cisimlerine ne ad verilir?
Cevap : Bu tür metal ve kaya yüzeyli gök cisimlerine Asteroit denir.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları Sevgi Yayınları 

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Yukarıda verilen beş gezegenden dördünün ortak özelliğinin “iç gezegen ve karasal yapıda olma” olarak belirlenebilmesi için hangi gezegen çıkarılmalıdır?

Cevap : Çıkartılması gereken gezegen Jüpiter’dir. Çünkü Jüpiter dış gezegendir.

Funda, Güneş’e en uzak dört gezegeni şekildeki gibi çiziyor ve belirtilen renklerde boyuyor. a. Funda bu gezegenleri sırasıyla nasıl adlandırabilir?

Cevap :

Merkür
Venüs
Dünya
Mars

b. Funda, hangi gezegenler için ne renk boyalar kullanmıştır?

Cevap :

Dünya mavi
Mars yeşil
Merkür bordo
Venüs kahverengi

3. İç gezegen olarak adlandırılan gezegenlerin yüzey yapısı nasıl adlandırılır?

Cevap : Karasal

4. “Yıldız kaydı” ifadesiyle dile getirilen olayda Dünya, atmosferinde gözlenen gök cismi ve bu cismin yeryüzüne ulaştığındaki adı nedir?

Cevap : Göktaşı ve Meteor.

5.Yanda bir gezegenin özellikleri verilmiştir. Bu gezegenin belirtilen özelliklerinden hangisi Dünya’mızın özellikleriyle aynıdır?

Cevap : İç gezegen ve Karasal.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20-21-22 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Göktaşları, gezegenler, uydular konularını çok iyi anladım. Bu sayfada da bütün gördüğümüz derslerin özetini sormuşlar resmen. Doğru yaptım hepsini şükür.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin