6 Mart 2020, 8:29
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
388
Mesajlar
0

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 195-196 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı  Cevapları Sevgi Yayınları 5.Ünite Ünite Değerlendirme 5

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdakidurumlardan hangisi sesin soğurulması ile doğrudan ilgili değildir?

Cevap: C

A. Sinema salonlarının duvarlarının sünger ve kumaş ile kaplanması
B. Araba motorlarının iç kısımlarının özel maddeler ile kaplanması
C. Evdeki boş odada sesin daha şiddetli duyulması
D. Otoyol kenarlarının ağaçlandırılması

2. Aşağıdakilerden hangisi ses yalıtımında kullanılabilen bir maddedir?

Cevap: D

A. Su
B. Metal
C. Ayna
D. Cam yünü

3. “Havası boşaltılmış cam kabın içerisinde bulunan müzik setinden çıkan sesler dışarıdan duyulmaz. Çünkü …”Bu cümle
aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tamamlanmalıdır?

Cevap: A

A. cam kap içerisinde madde bulunmamaktadır.
B. ses, katı madde olan camda yayılamamaktadır.
C. cam kap içerisindeki hava, sesin yayılmasını önlemektedir.
D. ses cam duvarlara çarpıp geri yansımaktadır.

4. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin yapılması bulunulan ortamda  ses yalıtımı sağlamaz?

Cevap: D

A. Duvarların straforla kaplanması
B. Pencerelere çift cam takılması
C. Yerlerin halıyla kaplanması
D. Duvarların fayansla kaplanması

5. Aşağıdaki mekânların hangisinde akustiğin daha iyi olması istenir?

Cevap: C


 

6. Fatma, yaptığı etkinlik çalışmasında ses ile ilgili doğru, yanlış tablosunun hangi
satırında hatalı işaretleme yapmıştır?

Cevap: C

7. • Tünellerin tavan ve yan tarafları pürüzlü malzemeler ile kaplanır.
• Otoyolların kenarları ağaçlandırılır.
Bu verilen uygulamaların nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

A. Otoyolları güzelleştirmek
B. Araçların süratini azaltmak
C. Araçlardan çıkan seslerin soğurulmasını sağlamak
D. Araçlardan çıkan seslerin daha iyi yansımasını sağlamak

8. Aynı anda oluşmalarına rağmen gök gürültüsünün şimşek çaktıktan sonra duyulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

A. Sesin, havada ışıktan daha yavaş yayılması
B. Sesin, havada yansımaya uğraması
C. Sesin havada soğurulması
D. Sesin havada yayılmaması

9. Ece, eline aldığı iki taşı resimdeki gibi önce hava ortamında sonra su içerisinde birbirine vurarak oluşan sesi dinliyor.

Ece, yaptığı etkinlik sonunda aşağıdaki sorulardan hangisine cevap veremez?

Cevap: D

A. Ses sıvılarda yayılır mı?
B. Ses havada yayılır mı?
C. Aynı ses kaynağından çıkan sesler farklı ortamlarda aynı şekilde mi yayılır?
D. Farklı ses kaynağından çıkan sesler aynı ortamda aynı şekilde mi yayılır?

10. I. Tahta
II. Su
III. Hava
Sesin yukarıdaki maddelerde yayılma hızları arasındaki büyüklük ilişkisi aşağıdakilerden
hangisidir?

Cevap: A

A. I > II > III     B. II > I > III
C. III > II > I     D. I > III > II


Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 193-194 Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.