5. Sınıf Türkçe Sayfa 132-133-134 Cevapları Anıttepe Yayınları

Bu konu admin tarafından 12 ay önce açıldı, 106 kere okundu ve 13 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
12 ay önce

2019 – 2020 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 4.TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI Metni Etkinlik Cevapları


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Anıttepe Yayınları

1. Paragrafa göre Anadolu’daki konukseverlik ne ile başlar?

Cevap:Kahve ile başlar.

2. Yazara göre acı bir kahveyi paylaşmak neyin ifadesidir?

Cevap:yıllar yılı sürecek bir dostluk bir tatlılık ifade etmektedir.

3. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var.” sözünden ne anlıyorsunuz?

Cevap:Dostluğun daim olmasından bahsetmektedir.

4. “Dillere destan” sözünü açıklayınız.

Cevap:Herkes tarafından bilinen ünlenmiş anlamına gelen bir sözdür.

5. Paragrafın konusu nedir?

Cevap: Anadolu’nun konukseverliği ve kahvenin ne anlama geldiği

6. Paragrafın ana fikrini yazınız.

Cevap:Dostluktur.Yapılan iyiliklerin güzel dostlukları.

B. Aşağıdaki cümlelerde ifade edilenler doğru ise ”D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:
(D) “Gider oldum kömür gözlüm, elveda.” cümlesinde benzetme vardır.
(Y)“Sakla samanı, gelir zamanı.” cümlesinde koşul anlamı vardır.
(Y)“Bu çocuk tilki gibi kurnazdır.” cümlesinde çocuk, kurnaza benzetilmiştir.
(D)“Okulun duvarlarına da resim çizmişsiniz.” cümlesindeki “duvarlarına” kelimesinde
yapım eki yoktur.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Anıttepe Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.

Cevap:

• “Yazar, hikâyesinde gurbetteki bir çocuğun yaşam mücadelesini anlatıyor.” cümlesi
…nesnel… anlatımdır.
• “Eser, okuyan herkesi saran, kolay anlaşılan cümlelerden oluşmuş.” cümlesi
…öznel….. anlatımdır.
• ”Yağmur sabaha kadar yağarsa göl taşar.” cümlesinde …koşul-sonuç….. anlamı vardır.
• “Şiir, en eski dönemlerden beri insanın ruhunu ayna gibi yansıtmıştır.” cümlesinde şiir
…aynaya… benzetilmiştir.
• “Saygı kelimesi say-gı şeklinde hecelerine ayrılır.” cümlesinde kısa çizgi …kelimeyi heceye ayırmak… amacıyla kullanılmıştır.

1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C
A) Martılar ve İstanbul’un güzellikleri
B) Martıların en sevdiği yiyecek
C) Martıların Kız Kulesi’ni ne amaçla kullandıkları
D) Kız Kulesi’nin hikâyesi

2. Paragraftan yola çıkarak verilenlerden hangisi doğrudur?

Cevap :C
A) İstanbul’da yalnızca martılar vardır.
B) Martılar sadece midye yer.
C) Kız Kulesi deniz feneri olarak yapılmıştır.
D) Kız Kulesi Boğaz’ın Avrupa tarafındadır.

3. Paragrafta geçen “inşa etmek” kelimesi yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?

Cevap:B
A) Tamir etmek
B) Yapmak
C) Götürmek
D) Kullanmak


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Anıttepe Yayınları

4. Paragrafın başlığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Cevap: C
A) Kız Kulesi
B) Martılar
C) Martılar ve Kız Kulesi
D) Martılar ve Balıkçılar

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalı virgül doğru kullanılmıştır?

Cevap:B
A) En sevdiğim dersler; Türkçe ve İngilizcedir.
B) Yazdığım şiirleri, öyküleri kitaplaştırmak isterdim; sonunda başardım.
C) Kar; yağmur, fırtına bizi yolumuzdan döndüremez.
D) At ölür; meydan kalır, yiğit ölür, şan kalır.

6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yay ayraçla belirtilen yere farklı bir noktalama işareti konur?

Cevap :C
A) Bu çocuk ( ) hiç sanmıyorum ama ( ) artık durulacak.
B) Bu cümlede ( ) lık eki yapım ekidir.
C) Kes artık gürültüyü ( )
D) Türkçe ( ) İngilizce sözlük hazırlıyormuş.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Sayfa 127-128-129 Cevapları Anıttepe Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Nuray
çok güzel şeyler yazmışsın am bazıları Uzundu neyse yinede olsun harikasın abla'mı abi'mi bilmiyorum ama çok başarılısın SÖYLEDİGİM ŞU:çokzekisin Yanlış anlama yani
Herşey çok güzel ayarlanmış teşekkürler beni bir büyük dertten kurtardiniz ?ben kızım adım eylül ❤❤????
07/01/2020
Çok teşekürler siz olmasaydınız asla ödevimi yapamazdı. İyiki varsınız.??❤teşekkürler???????????
Cok tesekkurler iyiki varsiniz siz olmasaydiniz kendimi bu derten kurtaramazdim??tekrar tesekkurler??
çok güzel bi uygulama beğendim derslerimi doğru yapıyorum ama bazılarını çok uzun yazmışsınız neyse bı şey olmaz
Çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ödevimi hiç bitiremezdim??????????????☺?????
Cok tesekurler siz olmasaydiniz kendimi bu derten kurtaramazdim❤❤❤❤????????
Çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ödedim hiçbir zaman gitmezdi 2 saat ödev yapardım ama 2dk'da bitti ALLAH SENEDEN RAZI OLSUN ??benim adım DAMLA TEŞEKÜRLER
14/2/2020
Çok Teşekkür ederim siz yardım ettiniz o yardım unutmicam tekrar TEŞEKKÜR EDERİM?
Asmin
Merhaba ogretmenim eger yapmasaniz 10 eksi alirsiniz dedi bende sorulari anlayamadim korktum sonrada internete baktim simdi cooook rahatim than you 10 arti alacagim sizin sayesinde ? lutfen okuyun yorumumu??
Çok teşşekürler siz olmasanız ödevimi yapamazdım sağalun?????????????
Cemre
Çidden çok teşekkür ederim beni büyük bi dertten kurtardınız TEŞEKKÜRLER?
Cemre
Çidden çok teşekkür ederim beni büyük bi dertten kurtardınız size başarılar diliyorum TEŞEKKÜRLER?
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin