5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-21-22-23-24-25-26-27-28-29 Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 1579 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-21-22-23-24-25-26-27-28-29 Cevapları MEB Yayınları  1. Tema Çocuk Dünyası – Alis Harikalar Diyarında Tavşanın Peşinden

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları 

1. İnsanlar neden hayal kurar? Anlatınız.

Cevap : İnsanlar hayatları boyunca isteklerine ve ulaşılması zor olan her şeye önceden hayal kurarak ulaşır. Hayal kurmak özellikler çocukların en çok yaptığı eylemlerin başında gelmektedir. Yapmak istediğimiz, gitmek istediğimiz veya ulaşmak istediğimiz bir yerin her zaman önceden hayalini kurarız. Hayal kurmak bizi kurduğumuz hayali bize yaklaştıran en önemli unsurdur.

2. Hayallerle gerçekleri karıştırdığınız anlar oldu mu? Anlatınız.

Cevap : Hayaller ve gerçekleri bir birine karıştırdığım zamanlar oldukça fazladır. Hayalleri gerçekleşeceği günleri daha zevkli geçirmek için kurarız. Bazende böyle durumlarda hayaller ile gerçekleri karıştırırız.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları 

a) Altı çizili sözcüklerin anlamını cümleden hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi verilen boşluğa yazınız.

karamela: Şeker tarzında kremalı bir yiyecek.
kroket: kıyma, kabuklu deniz ürünleri ile karıştırılmış yiyecek.
çörek: Şeker veya tuzdan yapılan bir yiyecek.
çelenk: Çiçeklerden oluşturulmuş bir tablo.
teleskop: Uzakları daha net görmemizi sağlayan bir alet.

b) Metinde geçen aşağıdaki sözcükleri sözlük sırasına göre diziniz. Sözcüklerin sözlük anlamlarını yazınız.

1- çelenk
2- çörek
3- karamela
4- kroket
5- teleskop.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları 

1. Alis neden sıkılıyor?
Cevap : Alis yapacak bir şeyi olmadığı için sıkılmaktadır.

2. Alis’in kitaplar konusundaki düşüncelerine katılıyor musunuz? Neden?
Cevap : Alisin bu düşüncesine katılmıyorum. Herkesin kitaplar konusunda ki fikri ve zevki farklı olabilir.

3. Alis’in ablasına haber vermeden bilmediği bir yere gitmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap : Bu hareket tamamen yanlış bir davranıştır. Her zaman nereye gidersek gidelim büyüklerimize haber vermeliyiz.

4. Alis’in şişedeki suyu içmesini, kutudaki çöreği yemesini doğru buluyor musunuz? Neden?
Cevap : Bu durumu doğru bulmuyorum. Bilmediğimiz şeyleri asla yememeliyiz.

5. Bir ürünün güvenle tüketilip tüketilemeyeceğini nasıl anlarsınız?
Cevap : Ürünün son kullanma tarihine, markasına ve tadına göre bunu anlarım.

6. Sizce yazar, çocukların dünyasını tanıyor mu? Metinden örneklerle açıklayınız.
Cevap : Bence tanımaktadır. Çünkü metinde geçen alis çocukça hareketler sergilemektedir.

Metindeki hangi olaylar ve durumlar hayal ürünüdür? Örneği inceleyip boşlukları doldurunuz.

Cevap :

1- Metinde geçen tavşanın konuşması hayal ürünüdür.
2- İçeceği içince şişenin küçülmesi hayal ürünüdür.
3- Alisin kedi ve tavşanı ile konuşması hayal ürünüdür.

Alis’in ve en sevdiğiniz kahramanın kişilik özellikleri nelerdir? Aşağıdaki boşluğa kahramanınızın görselini yapıştırabilirsiniz ya da bir resmini çizebilirsiniz.

Cevap : ( Bunu kendiniz yapınız. )


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları 

Aşağıda Alis ve tavşanın maceralarına katılabilmeniz için bir oyun verilmiştir. Öğretmeninizle ve arkadaşlarınızla soruları yanıtlayarak oyunu oynayınız.

1. Başlangıç noktasında ilk soruya “evet” cevabını veren tavşanın başına neler gelebilir? Anlatınız.
Cevap : Eğer evet cevabı verirse başına bir çok farklı olay gelebilir ve düşebilir.

2. Başlangıç noktasında ilk soruya “hayır” cevabını veren tavşanın başına neler gelebilir? Anlatınız.
Cevap : Eğer hayır cevabı verirse kırmızı kutuya doğru ilerlemiş olur.

3. Başlangıç noktasında ilk soruya “evet” cevabını veren Alis’in başına neler gelebilir? Anlatınız.
Cevap : Eğer evet cevabı verirse düşebilir.

4. Başlangıç noktasında ilk soruya “hayır” cevabını veren Alis’in başına neler gelebilir? Anlatınız.
Cevap : Eğer hayır derse evine döner.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları MEB Yayınları 

5. Tavşan, Yumurta Adam ve Alis’le buluşmak istiyor. Başlangıç noktasından sonra soruları sırayla nasıl cevaplamalıdır?
A) Evet – Hayır – Teslim oluyorum
B) Hayır – Evet – Her zaman evet
C) Evet – Evet – Teslim oluyorum
D) Hayır – Hayır – Her zaman evet

Cevap: A

6. Sadece görsellere bakarak Alis için ne söyleyemezsiniz?
A) Duygusaldır.
B) Meraklıdır.
C) Sinirlidir.
D) Arkadaş canlısıdır.

Cevap: B

7. Altın kapıdan geçmek istemeyen Alis nereye gider? Orada ne yapar?

Cevap: Altın kapıdan geçmek istemeyen Alis Ablasının yanına kitap okumaya gider.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları 

Hangi süper güce sahip olmak isterdiniz? Süper gücünüzle neleri değiştirirdiniz? Öğretmeniniz ve arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap : Ben her yere hızlı bir şekilde gidebilme özelliğine sahip olmak isterdim. Her yere kısa sürede gider ve her yeri gezerdim.

Alis meyveli çöreği yedikten sonra neler olmuş olabilir? Metni tamamlayınız.
Cevap : ( Bunu kendiniz yapınız.)


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları 

Aşağıdaki alana ya da defterinize “Alis Harikalar Diyarında – Tavşanın Peşinden” metninin özetini yazınız. Özetinizi yaparken öğretmeninizin verdiği ipuçlarından yararlanınız.

Cevap : ( Bunu kendiniz yapınız.)

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16-17-18-19 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Incoming search terms:

  • 5 sınıf türkçe sayfa 20 21 22 cevapları
  • türkçe 5 sınıf ders kitabı sayfa 26 cevapları
Erol
Harikalar diyarında kitabını okumuştum ama onların kurduğu hayaller gibi değil benimkiler.Ben biraz daha mantıklı hayaller kuruyorum.Hayal kurmak çok önemli
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin