30 Ekim 2019, 20:34
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
392
Mesajlar
0

5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

2019 – 2020 | 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


5. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki işlemleri yapınız.

Cevap: 5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

2) Kutular arasındaki işlemlere göre sonuçları bularak ilgili kutulara yazınız.

Cevap: 5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

3) 9936 ÷ 48 işlemini yandaki gibi çözen bir öğrencinin işleminde hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.                                                                                    5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

   Cevap  : evet işlemde hata vardır. 27 değil 207 olacaktır.

4) 1975 kilogram buğday 30 kilogramlık çuvallara doldurulacaktır. Bu iş için en az
kaç tane çuval gereklidir?

Cevap: 1975÷30=65,8 =66 çuval

5) Aşağıdaki işlemlerde şekillerin yerine gelmesi gereken sayıları bulunuz.

Cevap: 5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

6) Yandaki tabloda iki marketteki aynı ürünlerin fiyatları gösterilmiştir. 12 paket peçete ve 20 litre su için en az kaç lira ödeme yapmak gerekir?    

5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

Cevap: 12 paket peçete 9

              20 Litre su 8                   9+8=17

7) 18 elmayı 4 arkadaş eşit olarak paylaştıklarında her birinin payına ne kadar elma
düşer?

Cevap: 18÷4= 4,5 


5. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları MEB Yayınları

8) Aşağıdaki tabloda verilen işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizle
gerçek sonuçları karşılaştırınız.

Cevap: 5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

9) Aşağıda verilen işlemleri uygun stratejilere göre zihinden yapınız. İşlem sonucunuzu
ve izlediğiniz adımları yazınız.

Cevap: 5. Sınıf Matematik Sayfa 70-71 Cevapları MEB Yayıncılık

10) Aşağıda verilen problemlerin çözümlerini yapınız.
a) Melike ve ailesi bir gezi turu kapsamında günde 90 kilometre yol giderek 15
günde farklı şehirleri ziyaret ettiklerine göre kaç kilometre yol gitmişlerdir?

Cevap: 15×90=1350

b) Neriman ve ailesi bir gezi turu kapsamında her gün eşit mesafede yol alarak
20 günde toplam 2220 kilometre yol gitmişlerdir. Buna göre bir günde kaç kilometre
yol gitmişlerdir?

Cevap:  2220÷20=111

11) Mevcudu 38 olan bir sınıftaki öğrenciler 9 kişilik takımlar oluşturarak yakan top
oynayacaklardır. Buna göre kaç takım oluşturulur?

Cevap: 38÷9=4 

12) 73 tane kitap sırasıyla İnci, Gonca ve Canan’a birer birer paylaştırılıyor. Paylaştırma
işlemi kitaplar bitene kadar sürüyor.
Buna göre aşağıdaki boşlukları doldurunuz.

Cevap:

a) En çok kitabı …İnci…… almıştır.
b) Canan ……24…… tane kitap almıştır.
c) Eşit sayıda kitap alabilmeleri için en az …2…… tane daha kitap
dağıtılmalıdır.


Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Sayfa 40-41-42-43-44-45 Cevapları MEB Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 29 Ekim 2019 | 19:32:55
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Çok Teşşekür ederim bana yardımcı olduğunuz için

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.