4. Sınıf Türkçe Sayfa 168-169-170 Cevapları Koza Yayınları

Bu konu admin tarafından 11 ay önce açıldı, 94 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
11 ay önce

2019 – 2020 | 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 5.TEMA Doğa ve Evren:Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 168  Cevapları Koza Yayınları 

1- 4. soruları metne göre cevaplayınız.

1.Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşümün yararları arasında sayılamaz?

Cevap:D

A. Doğal kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmış oluruz.
B. Ağaç kesimini azaltıp ormanları korumuş oluruz.
C. Önemli ölçüde enerjiden tasarruf yapmamızı sağlar.
D. Yeni binaların yapılması için maddi kazanç elde ederiz.

2.Aşağıdakilerden hangisi doğal kaynaklarımızın tüketilmesinin nedenlerinden biri değildir?

Cevap:A

A. Atık kâğıtların geri dönüşümü
B. Dünya nüfusunun artması
C. Tüketimin artması
D. Ağaç kesiminden dolayı ormanların azalması

3.Aşağıdakilerden hangisi metnin ana fikridir?

Cevap:B

A. Geri dönüşüm sayesinde enerji tasarrufu sağlarız.
B. Geri dönüşümle birlikte doğal kaynaklarımızı koruruz.
C. Ger dönüşümle birlikte sadece bazı kaynaklarımızı koruyabiliriz.
D. Geri dönüşüm günümüzde daha büyük bir gerekliliktir.

4.Metinde iki nokta (:)’nin kullanıldığı bir cümle yazınız. Bu cümlede iki noktanın  kullanılmasının nedenlerini açıklayınız.

Cevap:”Enerji tasarrufu sağlanır:Geri dönüşüm sürecinde uygulanan işlemler daha azdır.”


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169  Cevapları Koza Yayınları 

5-9.) soruları yukarıdaki paragrafa göre tamamlayınız.

5.Paragraf hangi tür bir metinden alınmıştır?

Cevap:Hikaye

6.Paragrafa uygun bir başlık belirleyip yazınız.

Cevap:TAVŞANIN KORKULU GÜNÜ

7.Paragrafı devam ettirerek hikâyeyi tamamlayınız.

Cevap:Tavşanın tahmin ettiği gibi boz ayıydı.Boz ayıdan saklanmak için çalıların arasına girdi.Şimdi oradan nasıl kaçabilirdi bunu düşünmeye başladı.Boz ayı etrafta dolanmaya başladı belli ki yiyecek bir şeyler arıyordu.Tavşan iyice korkmaya başladı.Korkusundan nefes alış verişi hızlandı.Boz ayı sesi duydu ve hemen çalıların oraya yöneldi korkudan tir tir titreyen tavşanı gördü.Tavşan dona kalmıştı.Gözlerini kapattı korkudan ama ayı ona zarar vermek yerine kucağına alarak sakinleştirmeye çalıştı.Ayı onu yemeyeceğini söyledi ve evine kadar tavşana eşlik etti.Bunun üzerine tavşan boz ayıya yemesi için yiyecekler getirdi.

8.Paragrafta geçen iki eş sesli kelimeyi yazınız. Bu kelimeleri iki farklı anlamıyla cümle
içerisinde kullanınız.

Cevap:

Kalp/Yürek

→Kalbi çok hızlı atmaya başlamıştı.Yüreği düştü resmen korkudan

Küçük/Mini

→Küçük kız mini eteği ile dolaşıyordu.

9.Paragrafta hayalî ve gerçek ögeleri belirleyerek söyleyiniz.

Cevap:Gerçek ögeler kış mevsiminin zorluklarının ve hayvanlar için zor olması.Hayali ögeler ise hayvanların konuşması.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170Cevapları Koza Yayınları 

10.Doğa ve Evren” temasındaki hikâye edici türdeki yazma çalışmalarınızı aşağıdaki ölçütlere
göre değerlendiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Türkçe Sayfa 168-169-170 Cevapları Koza Yayınları

11.”Doğa ve Evren” temasında en çok hangi metni ve etkinliği beğendiniz? Nedenleriyle
birlikte yazınız.

Cevap:En çok Ateş Böceği dinleme metnini beğendim.Hayvanların nasıl farklı özellikleri olduğunu hayal edebildim.

12.”Doğa ve Evren” temasındaki dinleme ve konuşma etkinliklerinde uyduğunuz kurallar
nelerdir? Bu süreçlerle ilgili eksikliklerinizi gidermek için yapmanız gereken çalışmaları
açıklayınız.

Cevap:Okuma ve dinleme metinlerinin nasıl yapılacağını ve uymamız gereken kuralları öğrendim.Bu sayede okumam daha çok gelişmeye başladı ve doğru bir şekilde okumaya başladım.

Sonraki Derse Hazırlık

2. Müziğin önemi hakkında bir konuşma hazırlayınız. Konuşmanızı hazırlarken birkaç kez prova yapınız.

Cevap:Müzik bizim hayatımızda büyük önem taşır.Hayat siyah beyazsa müzik hayatı gök kuşağıdır.Müzik bizim hayatımıza neşe,mutluluk,huzur getirir.Müziğin olmadığı bir hayat monoton ve çok zevksizdir.İnsanlar müzikle rahatlayıp daha iyi hisseder.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Sayfa 161-162-163-164-165 Cevapları Koza Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Şu anlarda plastik geri dönüşümü ile ilgili sürekli paylaşımlar ve reklamlar yapılıyor.Doğayı ne derece kirtlettiği hakkında birçok bilgi sahibi olduk.Bizde bu konuya önem verelim.Ama hala mahallelerde plastik geri dönüşümü için çöp kutuları mevcut değil
Konuya Bir Cevap Yazın


  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin