3 Mart 2020, 0:36
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
388
Mesajlar
0

4. Sınıf Türkçe Sayfa 133-134-135-136 Cevapları Koza Yayınları

2019 – 2020 | 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları 

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133  Cevapları Koza Yayınları 

1.Şiirde ülkemizin hangi özelliğinden söz edilmemektedir?

Cevap:B

A. Halkından B. Derelerinden
C. Ovalarından D. Yaylalarından

2.Şair, şiirin son dörtlüğünde halkımızın hangi özelliğini vurgulamak istemiştir?

Cevap :C
A. Geleneklerine bağlılığını   B. Misafirleri çok sevdiğini
C. Sevgi dolu bir halk olduğunu   D. Çok çalışkan olduğunu

3.Şiirin ana duygusunu en iyi yansıtan seçenek hangisidir?

Cevap: C
A. Anadolu’nun coğrafi güzellikleri fark edilmelidir.
B. Anadolu sevgisi onu gören herkeste vardır.
C. Anadolu baştan başa güzellik doludur.
D. Anadolu tarihin en eski yerleşim yerlerindendir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134  Cevapları Koza Yayınları 

4.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme yoktur?

Cevap:D
A. Ali, kardeşine sımsıcak sarıldı.
B. Anadolu’nun sapsarı ovaları uzanıyordu.
C. O her zaman tertemiz giyinirdi.
D. Ak sakallı dede, önümüze geçti.

5.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem işareti (!) yanlış kullanılmıştır?

Cevap: A
A. Sonunda onu görebildiğime sevindim!
B. Hayır! Bundan sonra asla böyle olmayacak!
C. Koşun, sular iyice yükselmeye başladı!
D. Derhâl bu işi bitir!

6.Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Geleneksel Türk müzik aletlerini işaretleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Sayfa 133-134-135-136 Cevapları Koza Yayınları

7.Cümleleri, aşağıdaki kelimelere uygun ekleri getirerek tamamlayınız

4. Sınıf Türkçe Sayfa 133-134-135-136 Cevapları Koza Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135  Cevapları Koza Yayınları 

8.Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Bu cümlelerde “de”, “ki” bağlaçları ya da “-de” “-ki” ekleri doğru yazılmışsa cümlelerin sonundaki kutucuğa “D” yazınız. Bu bağlaç ve eklerin yanlış yazıldığı cümlelerin sonundaki kutucuklara “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) Bayrakki bir ülkenin en önemli bağımsızlık sembolüdür.
(D) Yaşar Kemal de Ahmet Hamdi Tanpınar da büyük yazarlarımızdandır.
(Y) Sendeki bu yetenek bende olsaydı, neler yapardım, neler…
(D) İstanbul’un tarihî yerleri de çok fazladır.
(Y) Benide yanında götürsen ne güzel olur.
(D) Ahmet ki bağlamayı hepimizden iyi çalar, o bile konserde heyecanlandı.

9.”Millî Kültürümüz” temasında en sevdiğiniz metin hangisidir? Neden? Aşağıya açıklayarak yazınız.

Cevap:Ben en çok Hatay’ı anlatan metni beğendim.Yeni yemekler,tarihi eserler ve güzellikleri öğrendiğim için değişik ve güzel  bulduğum metin oldu.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136  Cevapları Koza Yayınları 

11.Konuşma ve dinleme etkinlikleri ile ilgili aşağıdaki ölçütleri okuyunuz. Uyduğunuz ölçütler için “Evet”i, uymadığınız ölçütler için “Hayır’ı, bazen uyduğunuz ölçütler için de “Bazen”i işaretleyiniz. “Hayır” cevaplarınız için arkadaşlarınızla görüş alışverişinde bulunarak bunları olumluya çevirmek için yapmanız gereken çalışmaları açıklayınız.(Bu kısı kendiniz yapabilirsiniz)

12.Aşağıdaki bilgileri “Millî Kültürümüz” temasında okuduğunuz bir metne göre
tamamlayınız.

Cevap:

Metnin adı: BAYRAK

Yazarı: Melisa GÜRPINAR

Konusu: Bayrak sevgisi

Ana fikri ve ana duygusu: Bayrağın bir millet için önemi.Bayrağımızı sevmemiz gerektiği

Metinde geçen olay ve olaylar :Bayrağın ulusun bir kalbi olması

Varsa kahramanları: Vatan içinde yaşayan herkesi baz alarak yazılmış şiirdir.

Sonraki Derse Hazırlık

Ormanların ve toprağın korunmasında faaliyet gösteren kuruluşları ve bu konuda hazırlanmış afişleri araştırınız. Araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri özetleyerek defterinize yazınız.

Cevap:TEMA,Türkiye Tabiatı Koruma Derneği,ÇEVKO,Dpğa Derneği ve buna benzer kuruluşlar.


Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Sayfa 125-126-127-128 Cevapları Koza Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 21 Aralık 2019 | 18:29:36
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Bu testler çok kolaydı. Bir tanesinde kafam karıştı yapamadım onu cevap anahtarınızdan bakarak öğrendim ve işaretledim. Bence de sizin cevabınız çok mantıklıydı benimki yanlıştı.

     
  • 03 Şubat 2020 | 17:18:49
    Anonim

    Anonim
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Yazdiginizlardan hepsi cok guzeldi bunun icin size cok tesekur ederim 🤗😊❤😀😊

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.