4. Sınıf Sosyal Bilgiler 171-172 Cevapları TUNA Yayınları

Bu konu admin tarafından 2 sene önce açıldı, 18 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
2 sene önce

4. Sınıf Sosyal Bilgiler  Ders Kitabı Sayfa 171-172 Cevapları Tuna yayınları 6. Ünite  Neler Öğrendiniz? Etkinliği

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler  Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Tuna yayınları

NELER ÖĞRENDİNİZ?

A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcük ve sözcük gruplarından uygun olanlar ile tamamlayınız.

sorumluluk – nutuk – birleşmiş milletler – özgürlük – sosyal – eğitim – ayrıcalık – çalışma – egemenlik – sorumsuzca

1. Sınırsız (özgürlük) yoktur.
2. Öğrencilerin katıldıkları gruplarda (sorumluluk) üstlenmeleri gerekir.
3. Sınıf hentbol takımındaki bir öğrencinin özürsüz olarak maça çıkmaması (sorumsuzca) bir davranıştır.
4. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme (Birleşmiş Milletler) tarafından kabul
ve ilan edilmiştir.
5. Her çocuğun (eğitim) alma hakkı vardır.
6. TBMM’nin açılışıyla birlikte (egemenlik)millete geçmiştir.
7. Mustafa Kemal Türk milletinin bağımsızlığını nasıl kazandığını (Nutuk) adlı eserinde anlatmıştır.
8. Öğrenciler okullarında (sosyal) etkinliklere katılarak başkalarıyla iletişim kurma ve kendilerini ifade edebilme becerileri kazanırlar.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(Y) 1. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 16 yaşından küçük her insan çocuk sayılır.
(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti, millî egemenlik ilkesine dayanan bir devlettir.
(D)  3. Derslere zamanında girmek okuldaki sorumluluklarımızdan biridir.
(Y)  4. Çocuklar fikirleri sorulmadıkça ailedeki karar süreçlerine katılmamalıdır.
(D)  5. Türkiye, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi imzalayan devletlerden biridir.
(D)  6. Okulda düzenlenen törenlere katılmak sorumluluklarımızdan biridir.

C. Aşağıda verilen haklar ve sorumlulukları ilgili başlıkların altına yazınız.

eğitim görmek – eğlenmek – ders çalışmak – tutumlu olmak – çevreyi temiz tutmak – başkalarına karşı saygılı olmak- düşünceyi ifade etmek – temiz bir çevrede yaşamak

Haklar: eğitim görmek – düşünceyi ifade etmek – temiz bir çevrede yaşamak – eğlenmek

Sorumluluklar: ders çalışmak – tutumlu olmak – çevreyi temiz tutmak – başkalarına karşı saygılı olmak


4. Sınıf Sosyal Bilgiler  Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Tuna yayınları

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun ailede üstlenmesi gereken sorumluluklardan biri değildir?
A) Yatağını toplamak
B) Para kazanarak aile bütçesine katkıda bulunmak
C) Sofranın kurulması ve toplanmasına yardım etmek
D) Ailede alınan kararlara uymak

Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlığımızın sembollerinden biri değildir?
A) Millî marşımız B) Meclisimiz C) Okulumuz D) Bayrağımız

Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarına aykırı durumlardan biridir?
A) Çalışmak isteyen çocuklara devlet tarafından iş bulunması
B) Çocuklara zorunlu eğitim verilmesi
C) Çocukların gerektiğinde ailelerinden alınarak devletin korumasına verilmesi
D) Çocuklara onayları alınmadan aşı yapılması

Cevap: A

4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Çocuk hakları dünyadaki bütün çocuklar için geçerlidir.
B) Çocuk hakları doğuştan kazanılmıştır.
C) Çocukların hangi haklardan yararlanacağına yöneticiler karar verir.
D) Mahkeme kararı olmadan hiçbir çocuk ailesinden koparılamaz.

Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin okulda katılacağı eğitsel ve sosyal etkinliklerden biri değildir?
A) Kardeş okulu ziyaret etmek B) Tiyatro topluluğuna katılmak
C) Bilim şenliği düzenlemek D) Velilerden bağış toplamak

Cevap : D 

6. “Büyük Millet Meclisi ulusal egemenliğe dayanan bir kurumdur.” diyen biri bu görüşüne kanıt olarak Meclisin hangi özelliğini gösterebilir?
A) Adında Türkiye kelimesinin geçmesini
B) Üyelerinin millet tarafından seçilmesini
C) Kurtuluş Savaşı sırasında açılmasını
D) Ankara’da bulunmasını

Cevap: B

7. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin okuldaki sorumluluklarından biri olamaz?
A) Sınıfları temizlemek B) Okul eşyalarını korumak
C) Nöbet tutmak D) Elektriği ve suyu israf etmemek

Cevap: C

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne yeni maddeler ekleme yetkiniz olsaydı hangi maddeleri eklerdiniz?,

Cevap : Maddi durumu el vermeyen uzak toprakalarda yaşayan çocukların beslenme ve eğitim haklarını maddi olarak karşılanmak zorunda olmasını destekleyen bir madde koyardım.

2. 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen vatandaşlarımıza hitaben bir mektup yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz?

Cevap : Vatanı ve Bayrağı için, Canı değil ülkesi gider diye korkan cesur yiğit şehitlerimiz, sizlerin sayesinde şuan özgürce yaşamaktayız. Siz hain geceyi bedenlerinizi ortaya koyarak engellemeseydiniz şuan ortam çok farklı olabilirdi. Gazi ve şehitlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 167-168-169-170 Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

melahat
Bu ünite bizlere daha çok ülkemizin dışından bilgiler öğrendim. Diğer ülkelerin bayrakları, yemekleri, oyunları ve güzelliklerini öğrendik. Ama bence bana göre en güzel oyunlar, yemekler ve güzellikler bizim ülkemizde. Ülkemizin her bir köşesi ayrı bir cennet, her bir yemeği çok leziz her oyunu çok eğlencelidir.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin