auto
6 Kasım 2020, 22:57
 
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
136
Mesajlar
0

4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 3. ÜNİTE: ADALET VE EŞİTLİK Sayfa 48-49 Cevapları MEB Yayınları Adalet ve Eşitlik


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınla

Aşağıdaki resimlerden yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.

1. Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmış mıdır?

Cevap: Evet eşit bir şekilde paylaşmıştır.

2. Tilki, leyleğe karşı adil davranmış mıdır?

Cevap: Hayır değildir. Çünkü leyleğin içebileceği şekilde vermemiştir.

3. Leylek çorbasını niçin içememiştir?

Cevap: Tabak düzdür ve gagası sivri olduğu için içememiştir.

4. Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almış mıdır?

Cevap: Hayır göz önüne almamıştır.

5. Tilki ile leylek arasında adaletin sağlanması için ne yapılmalıdır? Tartışınız.

Cevap: Onun yiyebileceği kapta vermesi gerekmektedir.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınla

Beril ile Özgürcan, annesi ve babası ile birlikte sinemaya gitmişlerdi. Filmin başlama saatini
bekliyorlardı. Bu sırada özel gereksinimli bir kişinin merdivenden çıkamadığını gördüler. Bu
duruma üzüldüler.
Özel gereksinimli kişilere yönelik adaletli olunması için çözüm önerileriniz nelerdir? Söyleyiniz.

Cevap: 

  • Onlarla iyi anlaşmamız gerekir.
  • Onları incitecek bir şey yapmamamız gerekir.
  • Onun güvenini kazanıp saygılı olmamız gerekir.
  • Davranışlarını yadırgamayıp hep yanlarında olmamız gerekir. Bu gibi davranışları yapmayan insanları uyarmamız gerekir.

1. Eşitlik ile adalet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

Cevap:  Eşitlik bir yerde herkesin aynı haklara sahip olmasıdır. Adalet ise hakkettiğini almasıdır.

2. Adaletli bir insan olmak için neler yapılmalıdır? Anlatınız.

Cevap:   Herkesin haklarına saygı duymamız gerekir. Kimsenin hakkını yememeliyiz ve hakları yiyen insanları da uyarmamız gerekir.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2021, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.