auto
6 Kasım 2020, 22:57
 
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
136
Mesajlar
0

4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 3. ÜNİTE: ADALET VE EŞİTLİK Sayfa 46-47 Cevapları MEB Yayınları Farklılıklara Saygı


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınla

1. Aşağıdaki anketi doldurunuz. 

Cevap:

En sevdiğiniz renk: Kırmızı
En sevdiğiniz yemek: Makarna
En sevdiğiniz oyun: Voleybol
En sevdiğiniz film: Marslılar annem ve ben
En sevdiğiniz şarkı: Bangır bangır
En sevdiğiniz kitap: Harry Potter Serisi

2. Sizce sınıf arkadaşlarınız yukarıdaki ankete aynı şeyleri yazmış olabilir mi? Sebeplerini
açıklayınız.

Cevap: Bence farklı yazmışlardır. Çünkü herkesin beğendiği şeyler farklıdır.

3. Bütün insanların ilgileri, düşünceleri ve zevkleri aynı özelliklere sahip olsaydı ne olurdu?
Tartışınız.

Cevap:  Bence kötü olurdu. Kimse kimseyle konuşamazdı.

Aşağıdaki resmi inceleyerek ilgili soruları cevaplayınız.

1. Gölde kendi yansımasını ilk kez gören ördek neden şaşkınlık yaşamıştır?

Cevap: Kardeşlerine benzemediği için farklı olduğunu düşünmüştür. Halbuki sadece rengi farklıdır.

2. Üçüncü sıradaki yavru ördeğin farklı özelliklere sahip olması diğer ördeklerle beraber yüzmesine engel olmuş mudur? Neden?

Cevap: Hayır olmamıştır. Çünkü renginin değişik olması onu civcivlikten çıkarmamıştır.

3. Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi? Açıklayınız.

Cevap: Hayır engellemez. Farklılıklarımız bizi değişik yapmaz. Daha çok saygı duyarak farklılıklarımızı kabul ederek anlaşmamız gerek.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınla

1. İnsanların birbirinden farklı olan özelliklerine örnekler veriniz.

Cevap: 

  • Hobileri
  • Göz renkleri, saçları
  • Sevdikleri filmleri
  • Duygu ve düşünceleri

2. İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Toplum içinde karmaşa olur. Toplumun huzursuz olmasına sebep olurdu.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 40-41-42-43 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2021, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.