auto
6 Kasım 2020, 12:57
 
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
136
Mesajlar
0

4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 40-41-42-43 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 2. ÜNİTE: HAK, ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK Sayfa 40-41-42-43 Cevapları MEB Yayınları Yapalım Öğrenelim


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınla

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

1.(Y) Hak ve özgürlüklerimiz sınırsızdır.
2.(D)Bedensel ve ruhsal olarak kendini geliştirmek insanın kendisine karşı sorumluluğudur.
3.(Y)İnsanın çevreye karşı sorumluluğu yoktur.
4.(Y)Bütün çocuklar haklarını kullanabilmektedirler.
5.(D)İnsan hakları toplumsal yaşam içerisinde anlam kazanır.
6.(D)Günlüğümün izinsiz okunması özel yaşama saygı hakkımın ihlal edilmesidir.
7.(Y)Özgürlük ile sorumluluk arasında bir ilişki yoktur.
8.(D)Hiçbir ayrım gözetilmeksizin her insan eşittir.
9.(D)Hak ve özgürlüklerimiz yasalar tarafından güvence altına alınmıştır.
10.(D)Haklarımızın ihlal edilmesi kendimizi değersiz hissetmemize neden olur.
11.(D)Çocuklar hak ve özgürlükleri elde etmek için çaba göstermek zorundadır.
12.(D)Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir davranışı başkalarına yapmamalıyız.

B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük veya sözcük grubu ile tamamlayınız.

Cevap:

1. Sorunların uzlaşma yoluyla çözümlenmediği durumlarda yasal yollara başvurulmalıdır.
2. Düşüncelerimi özgürce ifade etme hakkım vardır.
3. Başkalarının düşüncelerine saygı gösterme sorumluluğum vardır.
4. Temiz bir çevrede yaşama hakkım, yaşadığım çevreyi temiz tutma sorumluluğum
vardır.
5. Herkesin fikirlerini ifade etmesine olanak sağlamak birlikte yaşamanın temelidir.
6. Eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi kamu hizmeti alırken haksızlığa uğradığınızda
Kamu Denetciliği Kurumuna başvurabilirsiniz.
7. Kendi yaşamı hakkında kararlar alınırken her çocuğun fikirlerini söyleme hakkı vardır.
8. Doğal, tarihi ve kültürel güzelliklere sahip çıkmak, zarar vermemek, zarar verenleri uyarıp
yetkililere bildirmek insanlığın ortak mirasına karşı sorumluluklarındandır.


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınla

C. Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi arkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımızdan değildir?

Cevap: B

A) Başarılarını takdir etmek
B) Dedikodusunu yapmak
C) Saygı duymak
D) Sırlarını başkaları ile paylaşmamak

2. Haklarımızın ihlal edildiği durumlarda aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

Cevap: A

A) Kavga etmek
B) Anlaşma sağlamak
C) Yasal yollara başvurmak
D) İnsan hakları kuruluna başvurmak

3. Aşağıdakilerden hangisi diğer insanların haklarına saygılı bir davranıştır?

Cevap: A

A) Birlikte yaşadığımız yeri temiz tutmak
B) Birlikte yapılacak etkinlikte onların fikrini dikkate almamak
C) İzin almadan başkasının eşyasını kullanmak
D) Düşüncemizi ifade ederken başkalarının onurunu kırmak

4. Aşağıdakilerden hangisi hak ihlali yaşadığımızda yardım alabileceğimiz kurumlardan değildir?

Cevap: C

A) Okul meclisleri
B) Kamu Denetçiliği Kurumu
C) Hastaneler
D) İl ve ilçe insan hakları kurulları

5. Hak ve özgürlüklerimiz ihlal edildiğinde aşağıdakilerden hangisini hissederiz?

Cevap: C

A) Güven
B) Mutluluk
C) Değersizlik
D) Sevinç


4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınla

D. Aşağıdaki davranışları ait oldukları sorumluluklarla eşleştiriniz. 

Cevap:

  • Lambaları gereksiz ise söndürmek (Çevreye karşı sorumluluklarımız)
  • Verdiğimiz sözü tutmak (Arkadaşlarımıza ve diğer insanlara karşı sorumluluklarımız)
  • Hayvanlara zarar vermemek (Hayvanlara karşı sorumluluklarımız)
  • Onurlu yaşamak (Kendimize karşı sorumluluklarımız)
  • Tarihi eserlere zarar vermemek (İnsanlığın ortak mirasına karşı sorumluluklarımız)

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları MEB Yayınla

E- Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. Özgürlüğün sınırları var mıdır? Açıklayınız.

Cevap: Evet vardır. Benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.

2. Fikirlerinize saygı duyulmadığında neler hissedersiniz? Açıklayınız.

Cevap: Kötü hissederim. üzülürüm sinirlenirim. Çünkü özgür düşünebilirim ve bun aherkesin saygı duyması gerekir.

3. “Hak ve özgürlüklerimizi başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyarak kullanırız.” ifadesini
yazarak açıklayınız.

Cevap: Herkesin hak ve özgürlükleri vardır. Bizim de onlara saygı duymamız gerekir. 

4. Öğrenci olarak sorumluluklarımızı örnekler vererek açıklayınız.

Cevap: Ders çalışmak, okula zamanında gitmek, ödevlerini yapmak gibi sorumluluklarımız vardır.

5. Cumhuriyet yönetiminin değerleri nelerdir? Yazınız.

Cevap: Herkes eşittir. Düşünce özgürlüğü vardır ve söz hakkına sahiptir.

Aile büyüklerinizden yardım alarak boyunuzu ve kilonuzu öğreniniz.

Cevap: Bu kısmı kendinize göre yapınız.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları ve Demokrasi Sayfa 38-39 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Forum Kitabı Benzer Konuları:

  • 4 sınıf insan hakları sayfa 40 cevapları
Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2021, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.