4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 803 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık2. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

A. Aşağıda verilen ifadeleri soldan başlayarak okuyalım. Okuduğumuz ifadenin doğru (D) mu yoksa yanlış (Y) mı olduğuna karar verelim. Verdiğimiz kararı gösteren yol boyunca ilerleyelim. Sonuçta hangi çıkıştan çıkmamız gerektiğini işaretleyelim.

Cevap: 4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

B. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyelim.
1. Aşağıda verilen besin içeriklerinden hangileri diğerlerinden öncelikli olarak enerji
vermek amacıyla kullanılır?

:
Cevap:B
I. Proteinler        II. Yağlar        III. Karbonhidratlar
A. I ve II      B. II ve III    C. I ve III    D. I, II ve III

2. Aşağıdaki besinlerden hangisi yağ bakımından daha zengindir?

Cevap:C
A. Ekmek B. Domates C. Mısır D. Portakal

3. Aşağıdaki besin içeriklerinden hangisi düzenleyici görevde değildir?

Cevap:A
A. Karbonhidrat B. Su C. Mineral D. Vitamin

4.4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Fotoğrafları verilen meyvelerde bol miktarda bulunan besin içeriği aşağıdakilerden
hangisidir?

:
Cevap:A

A. Vitamin B. Yağ C. Karbonhidrat D. Protein


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

5. Soluk alıp verme, hareket etme gibi yaşamsal faaliyetlerimizi yerine getirmek için enerjiye ihtiyaç duyarız. Bu enerjiyi, tükettiğimiz besinlerden elde ederiz

Yukarıda verilen açıklamaya göre aşağıdaki besinlerden hangisi vücuda enerji
sağlamaz?

Cevap: B

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

 

6. Besin maddeleri içeriklerine göre protein, yağ ve karbonhidrat olarak sınıflandırılır.
Proteince zengin olan besinler vücudumuzda yapıcı ve onarıcı olarak görev
yapar.
Yukarıda verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi proteinler grubunda yer alır?

Cevap:D

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

7. Son zamanlarda fazla kilo alan Ahmet Bey bundan rahatsız olmuş ve beslenme
konusunda bir uzmana gitmiştir. Uzman doktor, Ahmet Bey’e protein ağırlıklı besinleri
tercih etmesini ve düzenli spor yapmasını tavsiye etmiştir.
:
Buna göre Ahmet Bey akşam yemeği için aşağıdaki menülerden hangisini seçerse
uzman kişinin tavsiyesine uymuş olur?

Cevap:C

A. Patates kızartması, köfte, meyve suyu
B. Börek, çay
C. Balık, salata, su
D. Makarna, börek, su


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Yukarıdaki öğrenciler sigara ve alkolün zararları ile ilgili bazı bilgiler vermişlerdir.
Buna göre hangi öğrencinin verdiği bilgi yanlıştır?

Cevap:D

A. Aslı B. Emre C. Seher D. Oktay

9. Dengeli ve sağlıklı beslenmek isteyen bir kişi aşağıda verilen beslenme
çeşitlerinden hangisine uymalıdır?

Cevap:A
A. Her besin grubundan yeterli ve dengeli alınan beslenme
B. Sadece protein içerikli beslenme
C. Sadece meyve ve sebzelerle beslenme
D. Sadece sıvı besinlerle beslenme

10. Sigara kullanımını azaltmaya yönelik olarak aşağıda verilenlerden hangisi
söylenebilir?

Cevap:A
A. Solunum yolu organlarına zarar vermez.
B. Hava kirliliğine neden olmaz.
C. İçen kişiye ve çevreye zarar verir.
D. Sağlıklı yaşam koşulları sağlar.


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

C. Aşağıda tanımlanan sözcükleri bulup bulmacaya yerleştirelim.
:
1. Vücudumuzda öncelikli olarak yapıcı ve onarıcı görevi olan besindir.
2. Vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan besin grubudur.
3. Vücudumuzun büyüyüp gelişmesine katkıda bulunan besin maddesidir.
4. Karbonhidrat yönünden zengin bir besindir.
5. Canlılığımızı sürdürmemiz için gerekli en önemli besin maddesidir.
6. Vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılayan besin maddesidir.
7. Canlı yaşamının devamı için gerekli maddelerdir.
8. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen bir maddedir.
9. Vücuda alınan besinlerden sağlanan enerjinin, harcanamayan kısmının vücutta
birikmesiyle ortaya çıkan durumdur.

Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 70-71-72-73-74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Ç. Aşağıdakimetinde yer alan boşlukları, balonların içinde yazan sözcüklerle
uygun şekilde tamamlayalım.

Cevap: 

Sağlıklı beslenme çağındayız. Yaşam tarzımızda ve ….beslenme….. alışkanlıklarımızda
yapacağımız değişikliklerle sağlıklı bir vücuda sahip olabiliriz. Büyümek için ….proteinlere……….gereksinim duyduğumuzu biliyoruz. Yediğimiz et, yumurta, süt gibi besinlerde protein bulunur. Vücudumuz için enerji denince akla ilk gelen besin grubu …….karbonhidratlar……….dır. Bu besin içeriği mısır, havuç, patates, makarna gibi yiyeceklerde bulunur. Vücudumuz için gerekli besin maddelerinden biri de ..yağlar……. dır. Birçok meyve ve sebzede neredeyse hiç yağ bulunmaz. Yediğimiz yiyeceklerde bulunan ………vitaminler………..bedenimizin düzgün çalışması
ve büyüyüp gelişmesi için önemlidir. Gereksinim duyduğumuz vitaminleri almak için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Kemiklerimizin gelişimi ve korunması için de ..mineraller……. gereklidir. Bunlar hemen hemen her besinde bulunur.
:
Vücudumuzun sağlığını korumanın yollarından biri de …..sigara….. ve …….alkol…..gibi zararlı maddelerden uzak durmaktır. Sağlıklı bir vücut için bu maddeleri kullanmamalıyız.Vücudumuzun büyük bir bölümü …..sudan…… oluşur. Su vücudumuz için önemli bir besin maddesidir. Aynı zamanda yapacağımız egzersizlerle de vücudumuzun sağlığını korumaya yardımcı oluruz.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 59-60-61-62-63-64-65-68-69 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Günlük ihtiyacımızdan fazla aldığımız enerji veren besinler spor yapmadığımız sürece yağa dönüşür ve kilo alma bu şekilde gerçekleşir.Yediğimiz besinlere çok dikkat etmeliyiz sağlıklı ürünler tüketmeliyiz
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin