4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 134-135-136-137-138 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

Bu konu admin tarafından 12 ay önce açıldı, 87 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
12 ay önce

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık  4. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere, verilen kelimelerden uygun olanları
yazalım. Kelimeler birden fazla yerde kullanılabilir.

Cevap:

1. Maddeler .katı.., .sıvı.. ve ..gaz.. olarak üç grupta sınıflandırılır.
2. Katı maddelerin belirli bir .şekli. ve ..hacmi… vardır.
3. Bir cismin içerdiği madde miktarı ile ilgili büyüklük ..kütle… olarak tanımlanmaktadır.
4. Demir çivi, toplu iğne .mıknatıs.. tarafından çekilir.
5. Maddeler arasında ısı alışverişi sonucu ..ısınma… ve ..soğuma… olayları görülür.
6. Katı maddeler ısı alarak ..sıvı... hâle geçer.
7. Karışımı oluşturan maddeler ….özelliklerini….. kaybetmez.

B. Aşağıdaki ifadeleri okuyarak yargılar doğru ise “D” kutucuğunu, yanlış ise
“Y” kutucuğunu “X” ile işaretleyelim.

Cevap:

(Y)1. Buz, sıvı bir maddedir.
(Y)2. Bakır tozu mıknatıs tarafından çekilir.
(D)3. Talaş-toplu iğne karışımını mıknatısla ayrıştırabiliriz.
(D)4. Donma olayı bir hâl değişimidir.
(Y)5. Sıvıların hacmi terazi ile ölçülür.
(Y)6. Saf maddeler birden fazla maddenin karıştırılmasıyla elde edilir.
(D)7. Tuz ve şeker saf maddelerdir.


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

C. Aşağıdaki kutucuklarda bazı kelimeler verilmiştir. Kutucuklarda ki numaraları kullanarak verilen soruları cevaplayalım.

1. Hangi kutu ya da kutucuklarda karışım örnekleri verilmiştir?

Cevap:3,5,6

2. Hangi kutu ya da kutucuklarda saf madde örnekleri verilmiştir?

Cevap:1.8

3. Hangi kutu ya da kutucuklarda maddenin ölçülebilir özellikleri verilmiştir?

Cevap:7.9

4. Hangi kutu ya da kutucuklarda hâl değişim olayları verilmiştir?

Cevap:2,4

Ç. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru olan seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdaki maddelerden hangisi katı değildir?

Cevap :C
A. Demir çubuk    B. Silgi     C. Süt        D. Buz

2. I. Bulundukları kabın doldurdukları kısmının şeklini alırlar.
II. Hacimbirimleri litre ile belirtilir.
III. Kütleleri yoktur.
Sıvılarla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Cevap: A
A. I ve II   B. II ve III    C. I ve III   D. I, II ve III

3. Aşağıdakilerden hangisi karışım değildir?

Cevap: A
A. Tuz  B. Salata  C. Ayran  D. Limonata


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Aşağıdakimaddelerden hangisi cisim değildir?

Cevap:D

5. Azra, Esra ve Can ellerindeki kaplarda bulunan maddelerle ilgili aşağıdaki bilgileri veriyor:
Azra: Birden çok saf maddeden oluşmaktadır.
Esra: Katı maddelerin şekil almasıyla oluşmuştur.
Can: Kendinden başka madde içermemektedir.
Buna göre Azra’nın, Esra’nın ve Can’ın kaplarındaki maddeler aşağıdakilerden
hangisindeki gibi olabilir?

Cevap:B
 Azra               Esra              Can
A. Şeker Demir        tel             Çorba
B. Kolonya           Çay bardağı  Tuz
C. Demir tel              Toprak       Su
D. Ayran                Taş              Kolonya

6. X gaz, Y sıvı, Z ise katı hâlde bulunan saf maddelerdir.
Buna göre bu maddelerden,
I. Belirli bir hacmi olan fakat belirli bir şekli olmayan hangisidir?
II. Belirli bir şekli ve hacmi olan fakat sıkıştırılamayan hangisidir?
Yukarıdaki soruların cevapları hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Cevap: C
I          II
A. X        Y
B. Z        X
C. Y         Z
D. Z         Y


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

7. Üç öğrenci aşağıdaki etkinlikleri yapıyor.

Buna göre, hangi öğrenciler yaptıkları etkinliklerde, karışımları ayırma tekniklerini doğru kullanmıştır?

Cevap:A
A. Ali, Emre B. Yalnız Tuğçe
C. Tuğçe, Emre D. Ali, Tuğçe, Emre

8. Isı verilerek eritilen maddelerin isminin yazıldığı balonlar patlatılmaktadır. Buna göre aşağıdaki hangi balon patlatılmalıdır?

Cevap:D


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

9. I. Maddeler, ısı verdiğinde hâl değiştirir.
II. Soğuma, maddelerde hâl değişimine neden olmaz.
III. Isınma soğuma olayları, ısı alışverişi ile oluşur.
Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Cevap: C
A. Yalnız I B. Yalnız II C. I ve III D. I, II ve III

10. Aşağıdaki maddelerden hangisi saf maddedir?

Cevap:C

11. Necla, Kerem, Duygu kütle ve hacimle ilgili aşağıdaki bilgileri veriyor:
Necla: Kütle maddelerin ölçülebilir bir özelliğidir.
Kerem: Her maddenin hacmi ölçülemez.
Duygu: Hacim eşit kollu terazi ile ölçülür.
Buna göre Necla’nın, Kerem’in ve Duygu’nun verdiği bilgilerden hangisi ya da
hangileri doğrudur?

Cevap: A
A. Yalnız Necla B. Yalnız Duygu
C. Kerem ve Duygu D. Necla ve Kerem

12-Yukarıdaki tabloda verilen bilgi doğru ise yanındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” harfi yazılacaktır.
Buna göre tabloyu doldurduğumuzda aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılır?

Cevap: C

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 124-125-126-127-128-129-130-131-132-133 Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Maddenin halleri ile ilgili çıkan boşluk doldurma soruları kolay oluyor ama diğerleri biraz daha zor.Yazılı sınavlarda biraz zorlanıyorum ama test ve boşluk doldurma konuları kolay geliyor bana
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin