18 Ekim 2019, 22:28
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
832
Mesajlar
0

4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32-33-34 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Kendimizi Deneyelim

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap: Aşağıda, doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” işaretlerini açıklamaların sırasına göre yazılmıştır.

1- D
2- Y
3- Y
4- D
5- D

B) Aşağıdaki ifadelerden yola çıkarak uygun çıkışa ulaşınız. Uygun çıkışı cevap anahtarından kontrol ediniz. Yanlış çıkıştan çıktığınızı fark ederseniz hangi aşamada yanlış yaptığınızı bulup o konuyu tekrar ediniz.

Cevap:

4.-Sınıf-Fen-Bilimleri-Ders-Kitabı-MEB-Yayınları-Sayfa-32-Ders-Kitabı-Cevapları


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

C) Kayaç sözcüğünün her bir harfini kullanarak bu kavramı açıklayan akrostiş yazınız.

(K) atman katman içi vardır.
(A) nlaşılması zor bir yapıdır.
(Y) ağmurlar şekiller verir bazen
(A) sla yok olmaz, ömürleri uzundur.
(Ç) evremizi zenginleştirir kayaçlar.

D) Aşağıdaki kavram haritasında kutuların içindeki boşluklara uygun sözcükler yazınız.

Cevap :

Ek-Açıklama-2019-08-08-131047


4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

E) Aşağıdaki cümlelerle kutucuklarda verilen uygun kavramları eşleştirerek noktalı alanlara yazınız.

Cevap: 

1- Maden
2- Kayaç
3- Ham madde
4- Bor
5- Demir
6- Mermer

F) Aşağıdaki görseli inceleyerek soruları cevaplayınız.

1. Yukarıdaki görselde insanlar ne yapıyorlar?
Cevap : Yukarıda bulunan bilim insanları fosiller hakkında araştırmalar yapmaktadır.

2. Yukarıdaki görselde inceleme yapanlar kim olabilir?
Cevap : Fosiller ile ilgili alanda çalışan bilim adamları olabilir.

3. Fotoğraf çeken kişi neden fotoğraf çekiyor olabilir?
Cevap : Araştırmasında görsel zenginlik ve görsel kanıtlar oluştursun diye olabilir.

4. Görselde yer alan fosil sizce ne zamandan beri yer altındadır?
Cevap : Milyonlarca yıldan beri olabilir.

5. Yukarıdaki araştırmayı yapan bilim insanı siz olsaydınız fosili müzeye nasıl götürürdünüz? Ayrıntılı bir şekilde anlatınız.
Cevap : Bu işte uzaman kişiler ve uygun araçlar ile taşımayı yapardım.


Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 04 Eylül 2019 | 00:20:17
    burhan

    burhan
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Bu sayfadaki etkinlikler harikaydı diyebilirim. Hem eğlenceli hem de öğreticiydi. Yaparken çok keyif aldım.

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.