1 Mayıs 2020, 11:35
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
832
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Sayfa 294-295 Cevapları Sonuç Yayınları

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 8.TEMA: Tema Değeğrlendirme Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 294 Cevapları Sonuç Yayınları

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kuduz nasıl bir hastalıktır?

Cevap: Köpeklerin taşıdığı insanı öldüren hastalıktır.

2. Pasteur, kuduz aşısını ilk olarak nerede kullandı?

Cevap: Tavşan da kullandı.

3. Çocuğa hangi hayan saldırmıştı?

Cevap: Köpek saldırmıştı.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 295 Cevapları Sonuç Yayınları

4. Isırılan yerin, kızgın demirle dağlanması yöntemi ne zaman uygulanıyordu?

Cevap: Pateur’un aşıyı bulmadan önceki zamanda kullanılıyordu.

5. Pateur, niçin çocuğa aşıyı uygulamak istemedi?

Cevap: Daha önce aşıyı denemediği için uygulamak istemedi.

6. Çocuğun doktoru, Pateur’e ne söyledi?

Cevap: Aşı olmazsa çocuğun öleceğini söyledi.

7. Aşağıdaki iletişim araçlarının adlarını yazalım.

Cevap:

  1. Telefon
  2. Televizyon
  3. Bilgisayar
  4. Mektup

8. Aşağıdaki noktalama işaretlerini, cümlelerde boş bırakılan yerlere yazalım.

Cevap:

En çok kullandığımız iletişim araçları (:) televizyon (,) telefon (,) bil (-) gisayardır (.)
Aaa (!) Seni gördüğüme çok şaşırdım.
Aysu (‘) nun babası bilgisayar aldı (.)
Sana verdiğim dergiyi okudun mu (?)
Hacı Bektaş Veli, (“) İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. (“) demiştir.
(-) Anne, insanlar asırlar önce nasıl haberleşiyorlarmış?
(-) Dumanla ve posta güvercinleriyle haberleşiyorlarmış.


Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Sayfa 270-271-272-273-274-275 Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.