18 Nisan 2020, 5:02
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
832
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Sayfa 286-287-288-289-290 Cevapları Sonuç Yayınları

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 8.TEMA: Dinleme/İzleme Metni: Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 286 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?

Cevap: Uzay ve galaksiler hakkında merak ettiğim pek çok konu vardır.

2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?

Cevap: Evet yeni bilgiler öğrenmeyi severim. Özellikle uzay ile ilgil konuları araştırmayı çok severim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 287 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?

Cevap: Her alanda araştırma yapan özellikle uzayla ilgili araştırma yapan  bir çocuğun hayatından bahsediliyor olabilir.

2.ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Cevap:

Merak:  Bir şeyi öğrenme, anlama isteği

Gözlem: Bir olayı gözetleyip inceleme işi

Araştırma:  Yöntemli bilimsel çalışma

Belgesel: Belge özelliği taşıyan bilgi veren program.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 288 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum. 

1.İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?

Cevap: Merak duygusu

2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?

Cevap: Bir durumu veya bir şeyi merak ederek başlarız

3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?

Cevap: Gözlem yaparken kullanacağımız defter ve kalem

4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?

Cevap: Hayvanat bahçelerinde, evimizde, gezilerde, tarihi eserlerin bulunduğu alanlarda gibi pek çok yerlerde gözlem yapabiliriz.

5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?

Cevap: Gelecek için yararlı olacağını düşündüğümüz çalışmalarda kullanabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

4. ETKİNLİK

Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 289 Cevapları Sonuç Yayınları

 


Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Sayfa 270-271-272-273-274-275 Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.