4 Mart 2020, 22:39
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
386
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Sayfa 228-229-230-231-232-233-234-235-236 Cevapları Sonuç Yayınları

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 7.TEMA: Okuma Metni: Atatürk’ün Hayatı Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1.Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili neler biliyorsunuz?

Cevap: Atatürk annesi Zübeyde hanım babası Ali Rıza Bey ve kardeşi Makbule hanım ile birlikte yaşamaktadır. Belli okullarda eğitim almış en son ise askeri okulu kazanmıştır. Burada başarısı yüksektir. Mustafa Kemal devlet adamıdır. Belli ödülleri ve rütbeleri vardır.Türkiye Cumhuriyetini kurarak 1923’ten 1938’e kadar görev yapmıştır.

2. Atatürk’ün fotoğraflarını nerelerde görüyorsunuz?

Cevap: Okullarda, ders kitaplarında, resmi dairelerde görürüz.

3. Atatürk’ü üç kelimeyle ifade etmeniz istenseydi bu kelimeler neler olurdu? Niçin?

Cevap: Dürüst, azimli ve başarılı. Bunları dememin sebebi hiçbir zaman vazgeçmemiş ve azim ederek Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Atatürk’ün adını duyduğunda aklına neler geliyor? Noktalı yerlere yaz.

Cevap: Dürüst, başarılı, lider, ileri görüşlü, azimli, milliyetçi

2.ETKİNLİK

Resimdeki kişilerin adlarını ve Atatürk’e yakınlık derecesini yazalım.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları Sonuç Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yay ayraç içine yazalım.

Cevap:

• Yıl, bin sekiz yüz seksen birdi.

(sene)

• Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa, ona Kemal adını verdi.

(isim)

• O her zaman ulusunun özgürlüğü için çalıştı.

(millet)

• Başkomutanlığını yaptığı bu savaş, zaferle sonuçlandı.

(galibiyet)

4.ETKİNLİK

Atatürk’ün gittiği okulları noktalı yerlere yazalım.

Cevap:

  • Mahalle Mektebi
  • Şemsi Efendi İlkokulu.
  • Selanik Mülkiye Rüştiyesi
  • Selanik Askeri Rüştiyesi
  • Manastır Askeri İdadisi
  • İstanbul Harp Okulu
  • İstanbul Harp Akademisi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Sonuç Yayınları

5.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1.Atatürk nasıl bir komutandı?

Cevap: Her zaman milletinin özgür ve bağımsız olması için uğraşan bir ileri görüşlü, cömert azimli bir komutandı.

2. Atatürk’ün babasının adı nedir?

Cevap: Ali Rıza Bey’dir.

3. Atatürk kurtuluş savaşını niçin başlattı?

Cevap: Topraklarımıza giren düşmanları geri püskürtmek için başlatmıştır.

4.Kurtuluş Savaşı’mızın komutanı kimdir?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk

5.Ülkemizin yönetim şekli nedir?

Cevap: Ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyettir.

6. Türkiye Cumhuriyetini kim kurdu?

Cevap: Atatürk kurdu.

7.Atatürk nerede öldü?

Cevap: Dolma Bahçe Sarayında


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, köyde yaşayıp okula gitmeseydi veya sınava girip askeri okulu kazanamasaydı Atatürk’ün hayatı nasıl gelişirdi?

Cevap: Kendi içinde azim ve başarı olduğu için olduğu ortamda bile hakimiyet kurar ve yükselmeye çalışırdı.

6.ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde yay ayraçlar ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazalım.

Cevap: Matematik öğretmeni, Mustafa (  ) ya Kemal adını vermiştir ( . )
Cumhuriyet, Atatürk (  ) ün önderliğinde kurulmuştur ( . )
Atatürk, çalışkan ( , ) başarılı ve ileri görüşlü bir liderdi ( . )

7.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımı ile ilgili yanlışlıklar yapılmış. Yanlış yazılmış kelimelerin altını çizelim. Cümleleri doğru bir şekilde yazalım.

Cevap:

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) samsun’a çıktı.

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) Samsun’a çıktı

• 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) türkiye büyük millet meclisi açılmıştır.

23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Sonuç Yayınları

8.ETKİNLİK

Haydi, Atatürk’ün çocukluk anılarından birini aşağıdaki noktalı yerlere yaz.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Sonuç Yayınları

9.ETKİNLİK

Arkadaşlar, Atatürk’le ilgili bir akrostiş çalışması yapalım mı? Ne dersiniz? Sonra da etrafını süsleyelim.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Sonuç Yayınları (1)


Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Sayfa 224-225 Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.