3. Sınıf Türkçe Sayfa 152-153-154 Cevapları Sonuç Yayınları

Bu konu admin tarafından 11 ay önce açıldı, 36 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
11 ay önce

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – 4.TEMA DEĞERLENDİRME  Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Sonuç Yayınları

1.Yukarıdaki metnin hikaye haritasını oluşturalım.

Cevap:

Kahramanlar: Burcu

Yer :Ev

Olay: Burcunun kitaplarına kötü davranması üzerine bir rüya görmesi ve o rüyadan sonra kitaplarına ve tüm eşyalarına iyi bakması.

2.Burcu rüyasında ne görüyor?

Cevap:Kitaplarına iyi davranmadığı için  yazıların kitaplardan gittiğini görüyor.

3.Burcu uyanınca neler yapıyor?

Cevap:Kitabının yırtılan yerlerini yapıştırdı.sayfalarını düzelterek ataş taktı.

4.Hikayenin ana fikri?

Cevap:Kitaplarımıza iyi bakmalıyız.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Sonuç Yayınları

5.Hikayedeki gerçek ve hayal unsurlarını ilgili yerlere yazınız.

Cevap:

Gerçekler: Burcunun okula gitmesi,uyuması,kalkması

Hayal unsurları :Yazıların konuşması,yazıların yürümesi

6.Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların önüne ”D”, yanlış olanların önüne ”Y” yazınız.

Cevap:

(D)Ekmek undan elde edilen bir besindir

(D)Doktorlar insanları tedavi eder

(Y)Sağlıklı beslenmek için bol bol şeker ve çikolata yememiz gerekir.

(Y)Tutumlu kişiler gördükleri her şeyi satın alırlar.

7.Aşağıdaki kişilerin mesleklerini resimlerin altına yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Sayfa 152-153-154 Cevapları Sonuç Yayınları

8.Aşağıda bir hikayenin ilk cümlesi verilmiştir.Bu hikayeyi tamamlayınız.

Cevap:

Babam bana doğum günümde bir kumbara hediye etti.Aslında bu kumbara ben tutumlu biri olmam için alınmış bir hediyeydi.Önceden paralarımı düşünmeden harcardım ama şimdi ihtiyacım olan kadarını harcayıp her gün bu kumbaraya para atacağım.Bu hediye bana verilmiş en güzel hediyedir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Sonuç Yayınları

Haydi bu temada öğrendiklerimizi yazalım.

Cevap:Bu tema sayesinde tasarruflu olmayı,çiçeklere iyi bakıp onun sorumluluğunu almayı ve tutumlu olmayı gibi davranışları öğrendim.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Sayfa 147-148-149-150 Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Burcu defter ve kitaplarına özenli davranmadığı için rüyasında yazıların gittiğini görüyor ve korkup, üzülüyor. Uyanınca kitap ve defterlerine bir daha kötü davranmaması gerektiğini düşünüyor ve onların yırtık katlı yerlerini düzeltiyor yapıştırıyor.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin