3. Sınıf Türkçe Sayfa 147-148-149-150 Cevapları Sonuç Yayınları

Bu konu admin tarafından 11 ay önce açıldı, 91 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
11 ay önce

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4.Tema:VATANDAŞLIK – Dinleme/İzleme Metni:Mor Menekşe  Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1.Evinizde nasıl bir iş bölümü  var?Kim hangi işleri yapıyor?

Cevap: Öncelikle benim evdeki görevlerim yatağımı,odamı toparlamak,Evdeki herkesin ilk olarak yapması gereken görev budur.Annemin yemek yapması onun görevidir.Ev temizliği ise bütün aile bireyleri ile yapılır.

2.Hangi çiçeklerin isimlerini öğrendiniz?Bu çiçekler ne renkti?

Cevap:Gül,papatya,menekşe,sümbül…

Gülün rengi kırmızı,papatyanın rengi beyaz,menekşenin rengi mor,sümbülün rengi ise pembedir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 148  Cevapları Sonuç Yayınları

1.ETKİNLİK

Resimleri verilen çiçeklerin adlarını altlarına yazalım.

Cevap:3. Sınıf Türkçe Sayfa 147-148-149-150 Cevapları Sonuç Yayınları

2.ETKİNLİK

Bir önceki sayfada ‘Mor Menekşe’adlı dinleme metnine ait görsel verilmiştir.Bu görseli inceleyelim.Sence bu metnin konusu nedir?

Cevap:Bir kız çocuğunun menekşelere olan sevgisi.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 149  Cevapları Sonuç Yayınları

3.ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını cümleden hareketle tahmin edelim.Tahminlerimizi verilen alana yazalım.

Cevap:

Saksı: Çiçeğin konulduğu kap

Hediye :Birini mutlu etmek amacıyla verilen eşya veya sürpriz bir olay

Kuru :Islak olmayan

Sorumluluk: Kişinin kendisine veya başkalarına karşı göstermesi gereken davranışların sonuçlarını üstlenmesi.

4.ETKİNLİK

Haydi,metnin hikaye haritasını oluşturalım.

Cevap:

Karakterler: Sema ve Sema’nın babası

Yer: Ev

Olay Babasının Semaya hediye olarak mor menekşe vermesi .Sema’nın da bu menekşelerin bakımını üstlenmesi


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları Sonuç Yayınlar

5.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1.Menekşe çiçeğinin hangi renkleri varmış?

Cevap:Mor,beyaz ve pembe

2.Çiçeğin susadığı nasıl anlaşılırmış?

Cevap:Toprak kuru ise sulanması gerektiği anlaşılırmış

3.Babası,Sema’dan çiçeğe neden güzel sözler söylemesini istedi?

Cevap:Daha fazla çiçek açması için

6.ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap:HEDİYE MENEKŞELER

7.ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri bulmacadaki yerlerine yerleştirelim.Boyalı alanda yeni bir kelime oluşacak.Bakalım, ne çıkacak?

Cevap:3. Sınıf Türkçe Sayfa 147-148-149-150 Cevapları Sonuç Yayınları

 

 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Sayfa 141-142-143-144-145-146 Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin