3 Eylül 2019, 8:17
 
Zahit Demir
Forum Moderatörümod
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
832
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54-55-56-57-58 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 1. Tema Birey ve Toplum – Şahin Bey

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları

1. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından bildiklerinizi söyleyiniz.

Cevap : Kurtuluş savaşında ön plana çıkmış olan bir çok kahraman vardır. Bunlar Nene Hatun, Mustafa Kemal, Seyit Onbaşı gibi kahramanlardır.

2. Kurtuluş Savaşı döneminde halkımız, ordumuza hangi yardımlarda bulunmuştur?

Cevap : Halkımız gencinden yaşlısına ordumuza destek olmak için seferber olmuştur. Erkekler cephede savaşırken kadınlar revirlerde ve arkalarda her türlü yardımı ve desteği vermişlerdir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

KARAKOL : İçinde güvenlik güçlerinin bulunduğu devlet bünyesinde çalışan kişilerin olduğu bina.

MÜFREZE : Acil durumlarda oluşturulan askeri silahlı birlik.

SÜNGÜ : Eski silahların ucunda bulunan bıçak.

2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1. İngilizler işgal ettikleri hangi şehirleri Fransızlara devretmiştir?
Cevap : İngilizler, Antep, Maraş, Urfa ve Kilisi Fransızlara devretmiştir.

2. Antep halkının sabrını hangi olay taşırmıştır?
Cevap : Türk bayrağının indirilmesi olayı taşırmıştır.

3. Şahin Bey kimdir?
Cevap : Vatanı için Antep ve çevresinde insanlara milli mücadele ruhunu aşılayan kahraman bir insandır.

4. Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir?
Cevap : 20 kişilik müfreze ile Kilis-Antep yolunu kapatmış ve tek bir Fransız Askerini yoldan geçirmemiştir.

5. Şahin Bey, cephanesi bitince ne yapmıştır?
Cevap : Silahının ucunda bulunan süngüsünü açarak düşmanların arasına dalarak şehit olmuştur.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin konusu : Şahin beyin Toprakları ve vatanı için yapmış olduğu fedakarlıkları.

Metnin ana fikri : Vatan aşkı ve sevgisi.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Çevrenizdeki sorunlar karşısında sorumluluk alıp çözüm üretmek niçin önemlidir?

Cevap : Dünyamızın daha yaşanılır bir yer olması içim bu tür hareketler sergilemek çok önemlidir. Hayatta her zaman çözüm odaklı bir düşünce tarzına sahip olmalıyız. Olumlu düşüncelerle çözümler aramalı ve hayatı pozitif kılmalıyız.

6. ETKİNLİK: Soruların cevaplarını tablodan bulunuz. Doğru cevabın yanındaki harfi kutucuklara yazarak şifreyi çözünüz

1. Yürek kavramının eş anlamlısı kalp’tir
2. İlk kavramının zıt anlamlısı son’dur.
3. Akıl kavramının eş anlamlısı us’tur.
4. Barış kavramının eş anlamlısı sulh’tür.
5. Cesur kavramının zıt anlamlısı korkak’tır.
6. Dil kelimesinin eş anlamlısı lisan’dır.
7. Akşam kavramının zıt anlamlısı sabah’tır.
8. Temiz kelimesinin zıt anlamlısı kirli’dir.
9. Hatıra kavramının eş anlamlısı anı’dır.
10.Taze kavramının zıt anlamlısı bayat’tır.

Anahtar Kelime: CUMHURİYET


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK: Resimle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.

Cevap : Görselde yer alan kadın cepheye o savaş ortamının içinde mermi taşımaktadır. Kahraman Türk ordusuna destek veren Kahraman Türk kadınlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK: Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Bu sayfa içerisinde yer alan domates, biber, patlıcan, soğan, patates, ıspanak, pırasa, salatalık, kereviz, enginar, lahana ve kabak kelimelerini özenli ve okunabilecek şekilde yazmanız gerekmektedir.


Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73-74-75-76-77 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 03 Eylül 2019 | 08:17:41
    Uludağ

    Uludağ
    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Kurtuluş savaşında kadın ve erkek demeden tüm türkiyede yaşayan ülkesini seven halk bir şekilde yardımcı olmuştur.Genç erkekler askere gitmiştir babaları tarım yaparak yiyecek ihtiyaçlarını karşılamıştır.Kadınlar büyük şeyler yapmıştır.

     
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2020, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.