3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255-256-257-258-259 Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 2 sene önce açıldı, 22 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
2 sene önce

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255-256-257-258-259 Cevapları MEB Yayınları Hapşu

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap : Sağlıklı bir vücuda sahip olan bir insan spor yapan insandır. Spor yapan insanların vücutları güçlü ve dinamik olur. Bu yüzden kolayca hastalanmaz ve yorulmazlar. Spor yapmak hem kafamızın hemde vücudumuzun gelişmesine katkıda bulunur. Spor yapmayı küçük yaşta alışkanlık haline getirmek bu yüzden çok önemlidir. Vücudumuzun en önemli organı olan kalbimizin sağlığı için de spor yapmak oldukça önemlidir. Bir çok kalp rahatsızlığını engelleyen, kalbimizin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlayan en önemli unsur spordur.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?

Cevap : Hastalanınca kendimizi yoracak her türlü işten kaçınırız. Hasta iken vücudumuz yorgun, güçsüz ve dirençsiz olur. Hasta olarak bir iş yapmaya kalkarsak o işten bir verim alamayız. Hastalanınca hemen doktora gitmeli verdiği ilaçları düzenli olarak almalıyız. Ellerimizi ve yüzümüzü daha sık yıkayarak mikroplardan uzak durmalıyız. Dirençsiz bedenimiz mikroplara karşı daha savunmasızdır. Bu yüzden hastayken temizliğimize çok önem göstermeliyiz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları MEB Yayınları

  1. Etkinlik : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Hasret: Bir kimseye karşı duyulan aşırı özlem duygusudur.
İlaçHerhangi bir hastalık sonucu doktorumuzun bize iyileşmek için verdiği tıbbi madde.
Nezle: Soğuk almaktan ileri gelen, burun akması.

2. ETKİNLİK : Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?
Cevap: Anne ve babası çocuğa hep terliyken su içmemesini söylemiş.

2) Çocuğa kim kızmış?
Cevap: Çocuğa doktor çok kızmış.

3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl geçiyormuş?
Cevap: Çocuk hasta olunca günleri neşesiz bir şekilde geçiyormuş.

4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?
Cevap: Çocuğun iyileşmesi için doktor ona iğne ve ilaç vermiş.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 257 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK : Dinlediğiniz şarkının konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

Şarkının konusu: Hastalıklardan korunma yolları.
Şarkının ana duygusu: Anne ve Babamızın sözünü dinlemez isek her an hasta olabiliriz.

4. ETKİNLİK : Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.

Cevap :

1) Mikroplar
2) Anne ve Baba sözünün önemi

5. ETKİNLİK : Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?

Cevap : Hastalanmak tamamen kendimize dikkat etmememiz sonucu oluşur. Yemekten önce ve sonra, dışarıdan eve geldiğimiz zaman, tuvaletten çıktığımız zaman ellerimizi yıkarsak, kirli ortamlarda bulunmaz, hasta arkadaşlarımız ile fiziksel temasta bulunmazsak hasta olmayız. Bu söylenenlerin aksine hareket ettiğimiz takdirde hasta olmamız kaçınılmazdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 258 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK : Görseller de ki olayların oluş sırasına göre bir hikaye yazınız.
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255-256-257-258-259 Cevapları MEB Yayınları

Cevap : Hande sabah uyandığında boğazının çok ağrıdığını ve halsiz olduğunu hissetti. Hemen annesine seslendi ve durumu anlattı. Annesi Hande’ye bugün okula gitmemesini ve doktor çağıracağını söyledi. Doktor bir süre sonra Hande için geldi ve muayene etti. Doktor Hande’nin boğazının iltihaplandığını ve soğuk içeceklerden uzak durmasını söylemiş. Hande’ye ilaç yazan doktor evden ayrıldı. Hande ilaçlarını düzenli olarak kullandı. Bir kaç gün sonra kendini daha iyi hissetmeye başlayan Hande sabah odasında sınıf arkadaşlarını görünce çok mutlu oldu. Sınıf arkadaşları Hande’Ye geçmiş olsun demek için okula gitmeden ziyaret etmişti. Hande böyle bir sürpriz karşısında çok mutlu oldu ve hemen iyileşti.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 259 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK : Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir şekilde yazınız.

Cevap : Yaz tatili en sıcak aylara denk geldiği için bol bol denize gideceğim ve yüzeceğim. Deniz dışında öğretmenimin bana verdiği ödevleri yapacak ve bol bol okuma kitabı okuyarak kelime hazinemi genişleteceğim. Yaz tatili çok uzun bir süre. Bu yüzden arkadaşlarımı ziyaret edecek, şehir dışında ki akrabalarımı bol bol ziyaret edeceğim. Önceki senenin konularını tekrar ederek hafızamı yenileyeceğim.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249-250-251-252-253-254 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

sedat
Sağlıklı bir yaşam istiyorsak bence ilk önce sağlıklı beslenmemiz gerekir. Sağlıksız besinler tüketerek sağlıklı bir bedene sahip olmayı düşünemeyiz. Bunu anlayabilmek için araştırmalı ve büyüklerimizden bilgi almalıyız.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin