auto
8 Nisan 2019, 12:09
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1262
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205 Cevapları MEB Yayınları Tema Değerlendirme Çalışması

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları MEB Yayınları

1) Çevremizde gördüklerimiz nelerden yapılır?

Cevap: Çevremizde bir çok farklı ürün ve alet görmekteyiz. Bu aletlerin bir çoğu farklı alet ve malzemelerden yapılır. Her malzemenin farklı ürünlerde kullanılması insanların yararınadır.

2) Çevremizde hangi malzemelerden yapılmış eşyalar vardır?

Cevap: Çevremizde bir çok eşya vardır.  Mesela masalar tahtadan, Merdivenler metalden, pencereler camdan ve sandalyeler ise plastikten yapılmıştır.

3) Diş fırçamız hangi malzemeden yapılmıştır?

Cevap: Diş fırçam plastik denilen malzemeden yapılmıştır.

4) Su almak için kullandığımız musluğumuz hangi maddeden yapılmıştır?

Cevap: Sularımızın aktığı çeşmeler demiz gibi metal aletlerden yapılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları MEB Yayınları

 

5) “Görev” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) meslek
B) vazife
C) gövde

Cevap: B

6) “Elini yüzünü yıkadı.” cümlesinde kaç tane sesteş kelime vardır?
A) 1 B) 2 C) 3

Cevap: C

7) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konmaz?
A) Bugün hava nasıl olacak B) Benimle oyun oynamak ister misin C) Okula nasıl gideceğimi öğrendim

Cevap: C

8) Cümlelerde kullanılan noktalama işaretleri doğru ise başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

Kardeşim salıncaktan düştü? (Y)
Ah, elim yandı. (Y)
Çocuklar top oynuyor. (D)
Öğretmenin ödev olarak ne verdiğini bilmiyorum? (Y)
Ali’ler akşam bize gelecek. (D)
Yaşasın, sınavı kazanmışım! (Y)
Bir daha buradan geçmeyeceksin: (Y)

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195-196-197-198 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 25 Nisan 2019 | 14:21:08
    meltem

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Bence çevremizde bu kadar çok maddenin bulunması bir zenginlik. Her olgu ve aletin farklı maddelerden yapılması çok güzel bir şey.

     
    Bağlantı
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2021, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.