3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191-192-193-194 Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 2 sene önce açıldı, 22 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
2 sene önce

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191-192-193-194 Cevapları MEB Yayınları Uzaya İlk Yolculuk

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzay denince aklınıza neler geliyor?
Cevap: uzay denince aklıma gezegenler, yıldızlar geliyor.

2. Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Uzaya gitmek isterdim. Yıldızları ve gezegenleri yakından görmek istediğim için gitmek isterdim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

astronot:  Uzayda zaman geçiren kişilere denir.
roket: Astronotların uzaya gitmesi için gereken aracın adıdır.
paraşüt: Yüksek bir yerden yere atlarken yavaş inmek için kullanılan alettir.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Uzaya ilk defa hangi tarihte gidilmiştir?
Cevap: Uzaya 1963 senesinde ilk kez gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanın adı nedir?
Cevap: Uzaya ilk giden kişinin adı Yuri Gagarin’dir.

3) Uzaya giden ilk araç hangi özelliklere sahipti?
Cevap: Gelişmiş ve arkasında roketi bulunan çok pahalı bir araç

4) Uzaya giden ilk insanın Dünya’ya dönüşü nasıl gerçekleşmiştir?
Cevap:  Dünyaya dönüşü sırasında dünyaya girdikten sonra kendisini aracından dışarı fırlatıp paraşütle yere inmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: İzlediğiniz uzay konulu filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?
Cevap: Yıldızlar dikkatimi çekmiştir.


4. ETKİNLİK: Zıt anlamlıları verilen kelimelerle birer cümle yazınız.

uzun: Zürafalar diğer hayvanlara göre oldukça uzundur.
yeni: Yeni çıkan telefonlar peş peşe satıldı.
usta: Musluk arızalanınca eve usta çağırdık.
yanlış:  Deneme sınavında 10 yanlışım çıktı.
sol: Evimiz caminin solunda kalıyor.
zor: Deneme sınavı hiç zor değildi.
yukarı: Okulumuz evimizin yukarısında kalıyor.
aydınlık: Geceleri sokaklar ışıklar ile aydınlık kalıyor.
hafif: Pamuk gibi hafifti.
dış: Abim dış mimarlık okudu.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor (-)
muş. Bekçiler (:)
(-) Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
(-) Uykum kaçtı da onu arıyorum (.)

7. ETKİNLİK: Görseller olayların oluş sırasına göre verilmiştir. Bu görsellere uygun bir hikâye yazınız.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186-187 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

selami
bende küçük yaştan beri hep uzaya çıkıp oradan dünyayı izlemek istiyordum. Bunun için çok ders çalışıyorum. Bu benim en büyük hayalim.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin