3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186-187 Cevapları MEB Yayınları

Bu konu admin tarafından 2 sene önce açıldı, 19 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
2 sene önce

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186-187 Cevapları MEB Yayınları Buluşlar

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?

Cevap : İnsanlar tarih boyunca sürekli bir icat peşinde bir buluş peşinde koşmuştur. İnsanlığın ilerlemesi için biliminde gelişmesi gerekmekteydi. İnsanlar yaşamlarını kolaylaştıracak icatlar yapmayı zamanla alışkanlık haline getirdi. Farklı topraklardan farklı insanlar farklı amaçlara hizmet eden bir çok farklı buluş gerçekleşmiştir. En önemli buluşların başında Tekerleğin bulunması, Aşının bulunması, Yazının bulunması, Barutun bulunması gibi buluşlardır. Bu buluşlar insanlığın dönüm noktası olan buluşlardır.

2. Teknolojinin yararları nelerdir?

Cevap : Teknoloji insanların yaşamını kolaylaştırmak için bir şeyler var eden, oluşturan ve geliştiren unsurdur. Teknolojinin gelişmesi insanlığın her zaman faydasına olmuştur. İnsanlar teknolojiyi bir şeyler öğrenmek için veya işlerini daha kısa sürede pratik yollarla halletmek için kullanırsa faydalıdır. Eğer teknolojiyi bir canlıya veya insana zarar vermek için kullanırsak zararlı olmuş olur. Teknolojinin asıl yararı insanların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesini sağlamaktır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Fabrika : Her hangi bir madde veya ürünün tamir edildiği, geliştirildiği, üretildiği, işlendiği yerlere fabrika denir.

Makine : Her hangi bir işimizi gerçekleştirmek için bize zamandan ve enerjiden tasarruf etmemizi sağlayan elektronik alet.

Teleskop : Teleskop, insanların uzağı daha net bir şekilde görmesini sağlayan bir alettir. Teleskop sayesinde insan gözü ile göremediğimiz cisimleri görebilir ve araştırmalar yapabiliriz.


2. ETKİNLİK :Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Buluş ne demektir?

Cevap : İnsanların yaşamlarını kolaylaştıracak her hangi bir aletin oluşturulması veya geliştirilmesi.

2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?

Cevap : Buzdolabının icadından önce yiyecekler büyük buz kütlelerinin arasına konularak muhafaza ediliyordu.

3) Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?

Cevap : Tekerleğin icadından önce insanlar yüklerini omuzlarında, hayvanların sırtında veya sürükleyerek taşıyorlardı.

4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?

Cevap : Televizyonu çizgi film izlemek için,haberleri takip etmek için ve eğlenmek için izlerim.

5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?

Cevap : Teleskop uzakları daha net bir şekilde görmemizi sağlayan alettir. İcadının sebebi de budur. İnsanlar gözleriyle net bir şekilde göremedikleri obje ve unsurları bu icat ile daha yakından ve net bir şekilde görmek istemiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: :Metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap : Buluşların serüveni
Cevap : İcatlar ve teknoloji


4. ETKİNLİK: Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.

Cevap :


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK:  Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?

Cevap : Buluşların hepsi insanlığın faydasına olmuştur. İnsanların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesini ve yaşamlarının daha pratik bir hal almasını sağlamıştır. Buluşları gerçekleştiren bilim adamlarının ortak amacı insanlığa hizmet etmek ve insan yaşamını kolaylaştırmaktır.


6. ETKİNLİK

a) Kısa çizgi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.

Cevap :
20-10 = 10

Dün gece İstan-
bul’dan geldiler

Bugün Hatay-Osmaniye seferi yapan otobüs kaza yaptı.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK :Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.

1) Dün ankara’da kar yağdı.
Doğrusu: Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.
Doğrusu: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.

3) Ümit, ayvalık ilçesinde doğmuştur.
Doğrusu: Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.

4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları arasında yer alır.
Doğrusu: Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.

5) Abim, istanbul üniversitesini kazandı.
Doğrusu: Abim, İstanbul Üniversitesini kazandı.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-175-176-177-178-179-180 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

halil
Bence teknolojiyi her zaman bize faydası olacak şekilde kullanmalıyız. Ödevlerimizi ve araştırmalarımızı yapmak için falan.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin