auto
5 Nisan 2019, 17:41
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1262
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-175-176-177-178-179-180 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-175-176-177-178-179-180 Cevapları Evrensel İletişim Yayınları Tema Değerlendirme Çalışması

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Deprem okulları, binaları yıkan yer altından gelen sarsıntılar olduğunu biliyorum.

2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?
Cevap: Ağır eşyalarımızı duvara sabitlemeliyiz, deprem çantası oluşturmalıyız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

deprem: Yer altından gelen fay hatların oynamasıyla oluşan titreşimler, sarsıntılar.
gözlem: Bir konu hakkında araştırma yapıp inceleme yapılmasıdır.
yanardağ: Yer altındaki lavların çıktığı dağdır.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?
Cevap: İhsan, Kayseri’de yaşamaktadır.

2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?
Cevap: Kayseri’deki Erciyes Dağı’na gitmişlerdir.

3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?

Cevap: İhsan Ketin, yer kabuğu hareketleri üzerine araştırma yaparak uzmanlaşmıştır.

4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?
Cevap:  İhsan Ketin ve ekibi yer altındaki kırılma, kayma ve çökme hareketlerini incelemiştir.

5) İhsan Ketin çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?
Cevap: Kuzey Anadolu’dan geçen bir fay hattı olduğunu kanıtlamıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK: Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Cevap:  Deprem sırasında herkesin toplanabileceği toplanma alanları ve evlere ücretsiz ekip yollayarak deprem tedbiri için incelemelerde bulunmalarını sağlardım.


4. ETKİNLİK: Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.

• Yüzümde ben çıktı.
• Ben sana söylemiştim.

• Kazlar ile ördekleri ayırmak zordu.
• Yoldaki çalışmalar sırasında geniş çukurlar kazmışlardı.

• Ablam bugün 16 yaşına girdi.
• Elbisem o kadar ıslak ki iki gündür kurulanmasına rağmen halen yaş.

• Yoğurt dediğin kaymaklı olur.
• Palan Döken kayak merkezinde kızaklar ile kaydık.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK: Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.

a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?
Cevap: Erkek çocuğun dediklerini daha iyi anladım çünkü Türkçe ifadeler kullanıyordu.

b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK: Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

 

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 170-171 Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • 10 Haziran 2019 | 14:23:03
    Mustafa

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Bu temada en çok beğendiğim konu deprem etkinlikleriydi. Deprem sırasında nasıl davranmamız ve nasıl hazırlıklarda bulunmamız için çok güzel bilgiler öğrendik. Bencede deprem sırasındaöncelikle sakin olmalıyız. Sakin olmak her şeyin yolunda gitmesini sağlayacaktır.

     
    Bağlantı
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2021, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.