auto
5 Eylül 2019, 14:29
 
Forum Yöneticisiadmin
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
1262
Mesajlar
0

3. Sınıf Türkçe Sayfa 10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21 Cevapları Sonuç Yayınları

2019 – 2020 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

1. Tema Erdemler – Arkadaş Metni Soru ve Cevapları

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 10 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Metnin başlığı ve görselleri size neler çağırıştırıyor?

Cevap : Bu görseller bana sınıfta bir grup arkadaşın kendi aralarında gerçekleştirmiş oldukları sohbeti ve muhabbeti çağrıştırıyor.

2. Arkadaşlar arasında yardımlaşmak niçin önemlidir?

Cevap : Arkadaşlar her zaman her konuda bir birine yardım etmelidir. Arkadaş olmanın en temel sebebi budur. Karşımızda ki arkadaşımıza iyi ve kötü destek olmak, ona her konuda yardım etmektir. Arkadaşlar bu günler için vardır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Etkinlik: Haydi arkadaş denince aklımıza gelenleri yazalım.

Cevap : Arkadaş denince aklıma bir çok şey gelmektedir. Bunları yazmam gerekirse ;

– Aile
Kardeş
– Sırdaşım.

2. Etkinlik: Şimdi de yukarıdaki etkinlikte bulduğumuz kelimeleri içeren cümleler kuralım.

Aile : İyi bir arkadaş ailemiz gibidir.
Kardeş : Bazı arkadaşların kardeşten farkı asla yoktur.
Sırdaş : Bir dost her zaman sırdaş olmalıdır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları Sonuç Yayınları

1. Sınıfa yeni gelen öğrenci kimdi?
Cevap : 1. Sınıfa yeni gelen öğrencinin ismi Zerrin’dir.

2. Zerrin niçin çekingen, içine kapanık ve sessiz bir kızdı?
Cevap : Zerrin Küçük yaşta bir Felç olayı yaşadığı için vücudunun bir kısmını kullanamamaktadır. Bu sebepten dolayı içine kapanık ve sessiz bir yapısı vardır.

3. Öğretmen, Zerrin sınıfa gitmeden önce öğrencilere neler söyledi?
Cevap : Öğretmen Zerrin’in bu durumu hakkında bilgi verdi ve bunun bir kusur değil rahatsızlık olduğunu, küçük düşürme durumunun yaşanmamasını istediğini söyledi.

4. Zerrin, öğretmenin sorduğu problemi nerede çözdü?
Cevap : Tahtaya kalkarak çözmüştür.

5. Zerrin, soruyu çözünce öğrenciler nasıl bir tepki verdiler?
Cevap : Aynı anda Zerrin’i alkışlamışlardır.

6. Zerrin’de ne zaman büyük değişiklikler oldu?
Cevap : Arkadaşları onu alkışladıktan sonra.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları Sonuç Yayınları

Metinde Geçen Kişiler: Öğretmen, Zerrin, sınıftaki öğrenciler.

Olay: Sınıfa yeni katılan bir öğrencinin bir rahatsızlık sonucu vücudunun bir kısmının engelli kalması ve sınıftaki öğrencilerin bununla dalga geçilmeyecek olmamasının anlatılmasını anlatmaktadır.

Yer: Sınıf

5. Etkinlik: Zerrin gibi bir arkadaşın olsaydı ona neler söylemek isterdin? Haydi duygu ve düşüncelerimizi noktalı yerlere yazalım.

Cevap : Zerrin gibi bir arkadaşım olsaydı ona bir çok şey söylemek isterdim. Ona bu durum yüzünden üzülmemesini söyler ona her zaman destek olurdum. Onunla daha çok vakit geçirir kendisini kötü hissetmesinin önüne geçerdim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Sonuç Yayınları

Arkadaşlar, sizce engelli insanlar engellerini aşabilirler mi? Bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz?

Cevap : Eğer onlara sosyal hayatımızda daha çok görev ve iş verirsek, onları aramıza daha çok alırsak onlar her türlü engeli aşarlar.

6. Etkinlik: Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin yerine, verilen kelimelerden eş anlamlılarını seçelim. Kelimelerin yerine eş anlamlılarını getirerek cümleleri tekrar yazalım.

1. Ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını SEZDİRELİM.
1.Ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını HİSSETİRELİM.

2. YÜZÜNDE tatlı bir gülümseme vardı.
2.SURATINDA tatlı bir gülümseme vardı.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Sonuç Yayınları

7. Etkinlik: Aşağıdaki cümleleri resimlerdeki çocuklardan hangisi söylemiştir? Cümlelerle resimleri eşleştirelim.

Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları Sonuç Yayınları

9. Etkinlik: Arkadaş adlı bir hikaye okuduk. Hikaye gerçek ya da tasarlanmış olayları anlatan yazı türüdür. Haydi Arkadaş metni ile aşağıdaki metni karşılaştıralım.

Cevap : İki metini karşılaştırmak gerekirse ;

Arkadaş : Düz yazı ile yazılmış bir metindir.

Arkadaş Sevgisi : Şiir tarzında yazılmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Sonuç Yayınları

10. Etkinlik: Engelli insanların hayatıyla ilgili bir hikaye yazalım. Hikayemizde aşağıda verilen kelimeleri de kullanalım.

TEK ENGEL DÜŞÜNCELERİMİZ

Engelli insanlar bizler gibi bu topraklarda yaşayan, annesi ve babası olan normal insanlardır. Bazı fiziksel veya zihinsel engellerinin olması onları bizden eksik veya üstün yapmaz. Onlara her zaman sevgiyle yaklaşmalıyız. Koşamayan veya konuşamayan birisi olduğunuzu düşünün. Böyle bir durumda olsaydınız arkadaşlarınızın sizinle daha çok ilgilenmesi normal olarak size mutluluk getirecektir. Bir kaza sonucu veya hastalıkla meydana gelen engeller bazı arkadaşları tekerlekli sandalyeye bile mahkum edebilir. Sağlıklı insanların ise engelli insanların her zaman yanında olması ve onlara destek olması gerekmektedir.


2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Ders Kitabı Ve Cevapları

2019 – 2020 Eğitim Yılına Ait Diğer Ders ve Çalışma Kitaplarına Hemen Üstteki Yazıya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz. Duygu ve Düşüncelerinizi Yorumlar Kısmında Paylaşabilirsiniz.


Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Forum Kitabı Benzer Konuları:

  • 3 sınıf 1 Adım Yayınları Türkçe dersi 15 sayfa cevap anahtarı
  • 09 Aralık 2019 | 22:23:13
    Anonim

    Konular
    10
    Mesajlar
    1

    Arkadaşlar birbirlerini severse arkadaş olurlar.Arkadaş olmanın en temel sebebi budur. Karşımızda ki kişiye kesinlikle yardım etmeliyiz yardım ettiğimiz kişi de bir gün bize yardım eder.ama karşılık beklememeliyiz

     
    Bağlantı
  • Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


    Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
    2019-2021, Forum Eodev.
    Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
    Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.