3. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 180-181-182-183 Cevapları EVREN Yayıncılık

Bu konu Zülal Güneş tarafından 3 hafta önce açıldı, 76 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
Zülal Güneş
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 158
Yanıt Sayısı: 0
3 hafta önce

2019 – 2020 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 6. ÜNİTE: DOĞADA HAYAT: Üniteyi Değerlendirelim

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Evren Yayınları

A. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük ya da sözcük grubuyla tamamlayınız.

Cevap:

1. Ağaçların yosunlu tarafı kuzeyi gösterir.
2. Güneş’in doğduğu yön doğudur.
3. Kâğıt atıklar, geri dönüşüm ile tekrar kullanılabilir.
4. Su kaynaklarının kirlenmesi, toprağın da kirlenmesi demektir.
5. İnsanlar, barınmak için doğal çevreyi değiştirebilir.
6. Ülkemizde, doğa ve çevrenin korunması ile ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarından birisi TEMA Vakfıdır.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” harfini yazınız.

Cevap:

1. (D) Bitkilerin yetişmesi için iklim koşulları çok önemlidir.
2. (D) Cam şişe atıkları, geri dönüşüm ile yeniden kullanılabilir.
3. (D) Bilinçsiz kullanılan tarım ilaçları toprağı kirletir.
4. (Y) Doğada yönümüzü sadece Güneş ile bulabiliriz.
5. (Y) Geri dönüşüm sayesinde atık miktarı artar.
6. (Y) İnsanların, doğal çevredeki olumsuz etkileri yalnızca su ve havayı kirletir.
7. (D) Ağaçların kesilmesi, hava kirliliğinin artmasına neden olur.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları Evren Yayınları

C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi, nesli tükenmekte olan canlılardan biridir?

Cevap: B

A. Lale B. Sevgi çiçeği C. Papatya

2. Zeytin- Susam -Ayçiçeği
Yukarıda verilen besinlerden elde edilen yağların insan yaşamı için önemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: B

A. Vücudumuzu hastalıklardan korur.
B. Vücudumuza en fazla enerjiyi verir.
C. Yemeklerimize lezzet verir.

3. Aşağıdaki besinlerden hangisi, toprağın altında yetişir?

Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi, ormanda yolumuzu kaybedersek yönümüzü bulmamıza yarar?

Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi, doğayı ve çevreyi korumada sorumluluk alan bir kişinin davranışı değildir?

Cevap: A

A. Yediği şekerlerin kâğıtlarını yere atmak
B. Eldiven takarak çevredeki çöpleri toplamak
C. Kâğıt, plastik, pil gibi atıkları geri dönüşüm kutusuna atmak

6. Aşağıdakilerden hangisi, insanların doğal çevrede yaptıkları değişikliği anlatır?

Cevap: C

7. Aşağıdakilerden hangisi, ağaç dikmemizi gerektiren bir neden değildir?

Cevap: C

A. Erozyonu önlemesi
B. Havayı temizlemesi
C. Ulaşımı kolaylaştırması


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Evren Yayınları

8. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin söylediği doğrudur?

Cevap: B

9. Aşağıdakilerden hangisi bitkiden elde edilir?

Cevap: A

10. Aşağıda verilen hayvanlardan hangisinin nesli tükenmek üzeredir?

Cevap: C

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 177-178-179 Cevapları EVREN Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın


  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin