3. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 73-74-75-76-77 Cevapları TUNA Yayıncılık

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 432 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları TUNA Yayıncılık 3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73  Cevapları TUNA Yayıncılık

A -Aşağıdaki ifadeleri verilen kavramların uygun olanlarıyla tamamlayınız (Bir ifadeyi birden fazla yerde kullanabilirsiniz.).

  1. Araçlar, trafik lambası yeşil yandığında …hızlanma...hareketi yapar.
  2. Hareket eden bisikletin tekerleği .….dönme…… hareketi yapar.
  3. Havalanan uçak .…hızlanma……. hareketi yapar.
  4. Durağa yaklaşan otobüs .…yavaşlama…… hareketi yapar.
  5. Duran bir otomobil hareket etmeye başladığında .…hızlanma….. hareketi yapar.
  6. Çarpışan bilyeler, çarpıştıktan sonra ….yön değiştirme………. hareketi yapar
  7. Dalgalı denizde yol alan tekne ….sallanma…….. hareketi yapar.
  8. Saatin sarkacı ..…sallanma……... hareketi yapar.
  9. Hareket hâlindeki topaç ...dönme………… hareketi yapar.
  10. Viraja giren otomobil …yavaşlama……. hareketi yapar.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74  Cevapları TUNA Yayıncılık

B-Aşağıdaki açıklamalar hangi kavramı tanımlamaktadır? Bu kavramı noktalı yere yazınız.

3. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 73-74-75-76-77 Cevapları TUNA Yayıncılık

C-Alican ve Kerem teneffüs zili çaldıktan sonra koşarak sınıftan çıktılar. Kantine bir an önce gitmek istiyorlardı. Her ikisi de koridorda hızla koşarken aniden sınıfın birinden öğrenciler çıktı.
Yukarıda anlatılan olayın devamında sizce neler yaşanmış olabilir? Bu olaydan yola çıkarak hareketli varlıkların neden tehlikeli durumlar oluşturabileceğini aşağıdaki alana yazınız.

Cevap: Aniden çıkan öğrenciye çarptılar.Bunun sonucunda 3’üde yaralanabilir.. Böyle hızlı hareketler kötü sonuçlar doğurabilir.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 75  Cevapları TUNA Yayıncılık

Ç Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki görsellerde hareket eden bazı cisimler görülmektedir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 73-74-75-76-77 Cevapları TUNA Yayıncılık

Buna göre bu cisimlerin hareket özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap:B

I                                     II                      III
A) Dönme              Sallanma        Hızlanma
B) Yavaşlama        Dönme            Sallanma
C) Yavaşlama        Sallanma         Dönme

2. Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir. Görselle ilgili olarak;
I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa kuvvet uyguladığında top yavaşlar
ifadelerinden hangileri doğrudur?

Cevap:B
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

3. “Çarpışan oyuncak arabalar …………………………………… hareketi yapar.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?

Cevap:C
A) hızlanma B) dönme C) yön değiştirme


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76  Cevapları TUNA Yayıncılık

4. Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların sebep olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?

Cevap:B
A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C) Topa ayağıyla vuran kişinin önünde durmak

5. Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;

I Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli sonuçlara sebep olabilir,
III. Okul koridorlarında koşmakta bir sakınca yoktur.
ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?

Cevap:A
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III

 6. Daldan düşen elma ne tür bir hareket yapar?

Cevap:B
A) Sallanma
B) Hızlanma
C) Yön değiştirme

 7. Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir. Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Cevap:B
A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için yeterlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77  Cevapları TUNA Yayıncılık

8. I. Hızlanır.
II. Durur.
III. Yavaşlar.
Hareketli bir cisme hareket yönüne ters yönde bir kuvvet uygulandığında cisim, yukarıdaki hareketlerden hangilerini yapabilir?

Cevap:C
A) I ve II B) I ve III C) II ve III

9. I. Duran bir cismi harekete geçirebilir.
II. Hareketli bir cismi durdurabilir.
III. Hareketli bir cismi hızlandırabilir.
Yukarıda verilenlerden hangileri kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerindendir?

Cevap:C
A) I ve III B) II ve III C) I, II ve III

10-          I. Çığ                    II. Sel                 II. Otomobilin frenine basılması

Yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikelerle ilgilidir?

Cevap:A
A) I ve II B) I ve III C) II ve III

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Sayfa 62-63-64-65-66-67-68-69-70 Cevapları TUNA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Anonim
Hareketli cisime hareketin ters yönünde kullanılan kuvvetin etkisi kuvvete göre değişir.Uygulanan kuvvet gelenden büyükse yön değiştirir.Eşitse durdurur.Az ise aynı yönde hareketine devam eder ama yavaşlar uygulanan kuvvet kadar
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin