5 Mayıs 2020, 9:57
 
zülal
Üyelik
Gizli
Nerden?
Türkiye
Konular
386
Mesajlar
0

2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 182-183-184 Cevapları Beşgen Yayıncılık

2019 – 2020 | 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık 5. ÜNİTE: Kendimizi Değerlendirelim

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Beşgen Yayınları

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

Cevap:

(Mehmet Akif Ersoy) 1. İstiklâl Marşı’mızın şairi kimdir?
(Ankara) 2. Ülkemizin başkenti hangi şehrimizdir?
(Millet) 3. Aynı topraklar üzerinde yaşayan insan topluluklarına ne ad verilir?
(Mahalle Mektebi) 4. Atatürk, öğrenim hayatına hangi okulda başlamıştır?
(Manastır) 5. Atatürk, lisede hangi şehirdeki askerî okulda öğrenim görmüştür?


B. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki yerküre modellerinden hangisinde Türkiye görünmektedir?
Cevap: B

2. Hangi haritada başkentimiz renklendirilmiştir?
Cevap: C


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Beşgen Yayınları

3. Bayrağımız ve millî marşımız aşağıdakilerden hangisini simgelemez?
Cevap: C

4. “29 Ekim” günü aşağıdaki olaylardan hangisinin yıl dönümünü kutlarız?
Cevap: A

5. “23 Nisan”da kutladığımız millî bayramı Atatürk kimlere armağan etmiştir?
Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi dinî bayramların özelliği değildir?
Cevap: C

7. Aşağıdakilerden hangisi Ramazan Bayramı’yla ilgili değildir?
Cevap: B

8. Aşağıdakilerden hangisi yöresel bir kültürel miras ögemizdir?
Cevap: A


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Beşgen Yayınları

C. Noktalı yerlere verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

Cevap:

1. Gelenek, eskiden kalmış olmaları nedeniyle saygın tutulup nesilden nesile iletilen kültürel davranıştır.

2. Görenek, bir şeyi eskiden beri görüldüğü gibi yapma alışkanlığıdır.

3. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Kurtuluş Savaşı’mızın sona erişinin yıl dönümünde kutlarız.

4. Kurtuluş Savaşı’mızın başladığı günde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarız.

Ç. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(D) 1.
(Y) 2.
(D) 3.
(D) 4.
(D) 5.
(Y) 6.
(D) 7.

D. Defterinize, Atatürk’ün hayatıyla ilgili bir yazı yazınız.
Cevap: Atatürk 1881 tarihinde Selanik’te doğmuştur. Annesinin adı Zübeyde, babasının adı Ali Rıza’dır. İlk okula mahalle mektebinde başlamıştır. Daha sonra Şemsi Efendi Okuluna geçmiştir. Babası vefat edince bir süre okula ara vermiştir. Daha sonra Selanik Mülkiye Rüştiyesini kazanmıştır. Oradan Selanik Askeri Rüştiyesi, Selanik Askeri İdadisi, Harp Okulu ve Harp Akademisine gitmiştir. Mustafa Kemal birçok başarıya imza atmıştır En büyük başarısı ise Türkiye Cumhuriyetidir.


E. Kutladığımız millî günlerin ve bayramların adlarını söyleyiniz.

Cevap: 

  •  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 177-178-179-180-181 Cevapları Beşgen Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yalnızca Uzun Yorumlar Kabul Edilecektir - Konuyu Geliştirecek Bir Yorum Yazınız. 💬


Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
2019-2020, Forum Eodev.
Forum e-Odev Copyright © 2019-2020
Site içerisinde yer alan tüm dosyaların tüm hakları site yöneticilerine aittir. İçeriklerin kısmen yada tamamını izinsiz almak yasal olarak suçtur.