2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 118-119-120 Cevapları Beşgen Yayıncılık

Bu konu admin tarafından 11 ay önce açıldı, 86 kere okundu ve Henüz Cevap Yok.
admin
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 1381
Yanıt Sayısı: 0
11 ay önce

2019 – 2020 | 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Beşgen Yayıncılık 3.ÜNİTE:Kendimizi Değerlendirelim

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Beşgen Yayınları

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Kemiklerimizin, dişlerimizin gelişimi için gerekli olan besin türü hangisidir?

Cevap:Süt ve süt ürünleri

2. Ekmek, makarna, pilav gibi bize enerji veren besinlerin genel adı nedir?

Cevap:Tahıllar

3. Nohut, kuru fasulye, mercimek gibi gelişmemizi sağlayan besinlerin genel adı nedir?

Cevap:Baklagiller

4. Hem bize enerji veren hem de zihinsel gelişimimize katkıda bulunan besin türü hangisidir?

Cevap:Kuru yemişler

B. Noktalı yerlere verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

Cevap:

1. Sağlıklı büyümek ve gelişmek için temiz bir çevrede yaşamalıyız.
2. Evimizde olduğu gibi evimizin dışında da temizlik kurallarına uymalıyız.
3. Mikroplar, kirli yerlerde çoğalıp çevreye yayılır ve bizleri hasta eder.
4. Mikroplar,havasız ortamlarda daha çabuk çoğalır.
5. Temizlik, sağlıklı yaşamamız için gereklidir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Beşgen Yayınları

C. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.
1. • Dişlerimizi fırçalamak
• Banyo yapmak
• Odamızı temizlemek
Yukarıdakilerden kaç tanesi kişisel bakımımızla ilgilidir?

Cevap:B

A) 1 B) 2 C) 3

2. Sağlıklı büyümek ve gelişmek için aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir?

Cevap:C

A) Spor yapmak
B) Yeterli uyumak
C) Çok yorulmak

3. Dengeli beslenmek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

Cevap:A

A) Her çeşit besinden yemeliyiz.
B) Günde iki öğün yemek yemeliyiz.
C) Öğünlere göre ve zamanında yemek yemeliyiz.

4. • Kişisel bakımımızı yaparak sağlığımızı koruruz.
• Sağlığımızı korumak için evimizi temiz tutmalıyız.
• Yaşadığımız çevreyi temiz tutarak sağlığımızı da korumuş oluruz.
Yukarıdaki açıklamalardan kaç tanesi doğrudur?

Cevap:A

A) 3 B) 2 C) 1

5. Aşağıdakilerden hangisi sağlıkla ilgili kurumlardan biri değildir?

Cevap:B

A) Hastane B) Okul C) Eczane

6. Doktorun belirlediği tedaviyi uygulamak, hastanın bakımını yapmakla görevli sağlık çalışanı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap:C

A) Eczacı B) Diş hekimi C) Hemşire


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Beşgen Yayınları

7. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur?

Cevap:C

A) Konserve, salça, turşu gibi besinler sağlığa zararlıdır.
B) Seralarda yetiştirilen sebze ve meyveler daha lezzetlidir ve için daha yararlıdır.
C) Mevsimine uygun sebze ve meyveler kurutularak diğer mevsimlerde tüketilebilir.

8. • Kiraz, kayısı, şeftali ilkbahar mevsiminin meyveleridir.
• Semizotu, bamya, mısır yaz mevsiminin sebzeleridir.
• Bezelye, brokoli, bakla kış mevsiminin sebzeleridir.
Yukarıdaki açıklamalardan kaç tanesi doğrudur?

Cevap:B

A) 1 B) 2 C) 3

Ç. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) 1. Görgü kurallarına evde yemek yerken uymamalıyız.
(D) 2. Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız.
(Y) 3. Yemeğimizi çok çabuk yemeliyiz.
(Y) 4. Ağzımızı şapırdatarak yemek yemeliyiz.
(Y) 5. Yemek sırasında peçete kullanmamalıyız.
(D) 6. Ağzımızda yemek varken konuşmamalıyız.
(Y) 7. Ekmeği lokmalar hâlinde bölerek değil, ısırarak yemeliyiz.
(Y) 8. Yemek yerken ağzımızı iyice doldurmalıyız.

D. Defterinize, sağlıklı büyümek ve gelişmek için neler yapmanız gerektiğiyle ilgili bir yazı yazınız.

Cevap:

Sağlıklı büyümek ve gelişmek için ilk baş dikkat etmemiz gereken beslenmektir. Sağlıklı ve düzenli beslenerek gelişim göstermiş oluruz.İkinci dikkat etmemiz gereken şey ise kişisel bakımımızdır. Düzenli olarak banyo yapıp tırnaklarımızı düzenli bir şekilde kesmeliyiz. Ellerimizi sürekli yıkamalıyız ki hastalığı kolay kapmayalım. Sağlıklı büyümek için düzenli bir şekilde spor yapmamız gerekir.Spor vücudumuzu dinç tutarken becerilerimizin gelişmesini de sağlamış olur.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 116-117 Cevapları Beşgen Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın


  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin