2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 107-108-109-110-111 Cevapları SDR İpek Yolu Yayınları

Bu konu admin tarafından 1 sene önce açıldı, 9 kere okundu ve 1 Cevap verildi.
admin
Üyelik Zamanı: 1 ay önce
Konu Sayısı: 1394
Yanıt Sayısı: 0
1 sene önce

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107-108-109-110-111 Cevapları SDR İpek Yolu  Yayınları Sağlığımızı Koruyanlar

Konudaki kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar cevapları temsil eder.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları SDR İpek Yolu Yayınları

Sağlıkla ilgili konularda hangi kurumlardan yardım alırsınız ?

Cevap : Sağlığım ile ilgili sorun yaşadığım zaman sağlık ocağı, hastane ve sağlık merkezlerine giderim.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 109 Cevapları SDR İpek Yolu Yayınları

Sağlık kurumlarında çalışan sağlık görevlileri kimlerdir?

Cevap : Sağlık kurullarında çalışan insanlar, hemşireler, doktorlar ve diğer sağlık görevlileridir.


2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 110Cevapları SDR İpek Yolu Yayınları

Aşağıdaki soruların cevaplarını bulmacada yerlerine yazınız.

1. Hastalanınca muayene olmak için gittiğiniz sağlık kurumu hangisidir?
Cevap: Hastaneye giderim.

2. Çocukların aşılarını yapan kurum hangisidir?
Cevap: Aile Sağlığı Merkezlerine giderim.

3. Doktorun yazdığı ilaçları nereden alırsınız?
Cevap: Eczanelerden alırım.

4. Hastalandığınızda sizi kim muayene eder ?
Cevap: Doktorlar eder.

5. Dişlerinizin kontrol ve tedavisi için kime gidersiniz?
Cevap: Diş doktoruna giderim.

6. Hastaları muayene ederken doktorlara kim yardımcı olur?
Cevap: Hemşireler yardımcı olur.

7. İlaçlarınızı aldığınız yerde çalışan yetkili kimdir ?
Cevap: Eczacıdır.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Sayfa 102-103-104-105-106 Cevapları SDR İpek Yolu Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ömer
Sağlığımız için çalışan bu sağlık görevlilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz ne zaman hastalanıp sağlık kurumlarına gitsek bizimle ilgilenip sağlığımız için uğraşıyorlar.
Konuya Bir Cevap Yazın

Son Yazılar

  • 3 Kayıtlı Üye
  • Son Üye admin